Reklama

Reklama

Kelly je krásná agentka FBI, kterou služba zavede do Istanbulu, aby vyšetřila zmizení profesora Pensdergasta, atomového vědce, vedoucího amerického vládního týmu zkoumajícího možnosti nukleární energie. Podezřelým z vědcova únosu se zdá být majitel tajného kasina Tony. A tak se do hry dostává agentčina neodolatelnost a jeden milion dolarů. Napínavý příběh à la bondovská dobrodružství. (NFA)

(více)

Recenze (21)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě provázel celé dětství (a to už byl tehdy 20 let starý ). Dle mého názoru veliká klasika svého žánru. Dostatek napínavých akčních scén a zároveň vkusný povedený humor. Scéna, kdy se hlavní hrdina pere s mužem, jenž má místo zápěstí kus železa ze zasouvacím nožem, byla moje nejoblíbenější :) . ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Docela podařený eurospy a to trošku navzdory titulárnímu Dobrodruhovi. Tony je totiž frajer, který se prohání rudým sporťákem a nenechá na pokoji žádnou sukni. Ale zbytek filmu už není tak moc…italský. Předně je vidět slušný rozpočet, nicméně místo stylových vystoupení v nočních klubech, posedávání kolem hotelových bazénů či tlachání ve sterilních pokojích se dočkáme podařeného příběhu ve skvělých kulisách. Příběh šlape, drží pohromadě a směřuje odněkud někam, akce, humor i mluvení jsou dávkované přesně tak akorát. A i když tohle není ten europsy s padouchem v podzemní skrýši, gang záporáků je poměrně zajímavý, ale i Tony má k ruce podařené pomocníky a vlastně i celý jeho klub vidíme trestuhodně málo. Navíc k tomu Istanbul, který tvůrci těží, co to dá a navrch podařený soundtrack. Je jen škoda, že agentka Kenny (Sylva Koscina) má příliš málo prostoru. Dobrodruh z Istanbulu není eurospy, který vyrazí dech, ale rozhodně zabaví a nadchne. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Klasický dobrodružný snímek se v ším všudy, tak jak má být. Zajímavá zápletka, napětí i humor, skvělé herecké obsazení a herecké výkony, prostě klasika, která se dnes hned tak nevidí. Mezi dobrodružnými filmy je to určitě jeden z těch lepších, i když si uvědumujui, že umělecká hodnota snímku nic moc. Je to ale skvělá zábava pro diváka a o tom by především ve filmech mělo jít. Proto dávám 5*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dávno před tím, než se na našich plátnech proháněl Cruisův Ethan Hunt, filmový svět měl svého sympaťáka-tvrďáka-mucholapku na ženy - Horsta "Tonyho" Buchholze. Napínavá akční dobrodužná detektivka s komediálními prvky a výtečným starým českým dabingem - co si více přát? Mimochodem, geniální dabing stvořili v brněnském studiu Československé televize (Buchholz - Ladislav Lakomý, Koscina - Helena Kružíková, dále Dagmar Pistorová, Vladimír Pavlar, Milan Vágner, Jiří Tomek, Otakar Dadák, Oldřich Slavík, Blažena Rýznarová, Jiří Valchař) - kdo o nich kdy slyšel... a přesto jejich hlasy pozvihly film do výšin. Jsou to také dialogy, vedené možná trochu spisovnější češtinou a (dnes bychom řekli, že archaickou mluvou) s dnes již méně používanými výrazy, které svého diváka baví dosud. A pokud neumřeli, čekají doteď, až nějaký jouda z Bontonu nebo odjinud vezme kalkulačku a najme čtyři až šest ještě větších joudů, kteří film znovu (a za pár šupů) nadabují za den. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé. Odstupem času lze říci, že když si vzpomínám, tak jsem na to koukal jako tele na pračku. Poněvadž už ten název voněl jakýmsi přitažlivým dobrodružstvím. Ve skutečnosti se tenkrát za doby socialismu nemohlo nelíbit. Bylo to víceméně něco jako cottonovky od Haralda Reinla. Pravdou ovšem je, že film už dost zestárl. Na jedné straně je to fajn, že to ještě baví, no a potom je tu i ten fakt, že to ztratilo tu působivost, kterou mělo předtím. Což neznamená, že by mě to nějak nudilo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • V čase 1:37:30, ve scéně skoku z paluby lodi do moře, je možné zahlédnout v levém dolním rohu stín kameramana. (Snickors)

Reklama

Reklama