Reklama

Reklama

Lady Gaga - Applause

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2013, 3 min

Scénář:

Lady Gaga

Kamera:

David Devlin

Hrají:

Lady Gaga

Recenze (14)

kingik 

všechny recenze uživatele

Lady Gaga si dala knockout. Navzdory názvu písničky to na potlesk rozhodně není. Její comeback bych si představoval jinak. Ne jako neposlouchatelný šrumec slitý v jednu nepřehlednou, nehudební masu, ve které se kdysi pohledná zpěvačka stále více hyzdí a má pocit neodolatelně dobré image. Interpretka zřejmě dosáhla bodu, kdy je přesvědčena o své tvůrčí neomylnosti. V jejím případě tak stačí se pouze vytasit s klipem, který není ničím nápaditý, ani zajímavý a fanoušci i neutrální diváci budou zírat. Jenže tentokrát ani nebylo na co. Písnička nezní, zpěvačka působí, jako kdyby zblbla a její image už je srovnatelná s Marilynem Mansonem, a to v ženském vydání. Zpěvačka by na sobě měla hodně rychle zapracovat, protože se jedná o nejslabší a nejtrapnější comeback, jakého jsem byl svědkem za poslední dobu. Opravdu nekvalitní hudební zážitek. 20% ()

ChArLeNe odpad!

všechny recenze uživatele

PARÓDIA i combined art and pop and made a flop. Bitch please, nie som nijaká fanúšička Beyonce, ale jej self-titled album je neporovnateľne lepší, aj čo sa týka artovej stránky. *I live for the applause, applause, applause I live for the applause-plause Live for the applause-plause Live for the way that you cheer and scream for me The applause, applause, applause* = the definition of narcissism ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Technologické pokroky sa dejú aj v hudobnom videoklipovom priemysle. Je to síce len bizarnosť, a očakávaná, ale irčite nie sklamanie. ()

Shakmar 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý návrat Gagy ako sa patrí. Gaga opäť posúva hranice popovej kultúry. Snaží sa spojiť umenie a pop a v tomto prípade, sa jej to aj darí. Popovú stránku predstavuje samotná pesnička, ktorá je komerčnejšieho rázu. Výber Applause ako prvotného singlu považujem za dobré rozhodnutie. Pesnička je dobre hrateľná v rádiach, chytľavá a zároveň je niečím zaujímavá. Je teda oveľa zaujímavejšia ako vtedy súperiaci singel Roar od Katy Perry. Umeleckú stránku predstavuje videoklip. Gaga sama povedala, že nechcela aby bola pesnička vydaná pred videom, pretože je pre ňu veľmi podstatná vizuálna stránka. Applause je kompletný až so samotným videom. V klipe je možné vidieť množstvo odkazov. Je tu veľký kontrast čiernej a bielej, čo pripomína nemecký expresionizmus. Kulisy, ktoré je možné vidieť vyzerajú ako zo starých, nemých filmov. Určité časti videa sú ručne farbené, opäť teda odkaz na starú kinematografiu. Kostýmy sú skvelé, originálne a ich rozmanitosť nemá hraníc. Jeden z nich pripomína kostým smrti zo Siedmej pečate. Niektorí píšu, že je tam toho až príliš. Podľa mňa tam je toho veľa, je to ale skvelé. Divák si potom až po niekoľkých prehratiach všimne všetky detaily a drobnosti, ktoré tam sú. Klip je aj o tom, že Gaga miluje premeny a žije pre potlesk(ako aj spieva). Preto je tam toľko kostýmov. Farebnosť klipu je ohromujúca a ručne farbené časti sú úžasné. S dĺžkou som spokojný, konečne sa čas pesničky= času videoklipu. Po extrémne dlhom Marry the night som to uvítal. Všetci tí, čo tu dávajú automaticky odpad iba preto, lebo je to Lady Gaga by si mali uvedomiť, že aj napriek určitému vplyvu Gagy, (možno zopár nápadov. kostýmy atď), je to primárne práca režisérov a štábu. Holandské duo Inez a Vinoodh odviedli skvelú prácu a Applause sa tak (aspoň pre mňa) stal Gaginým najlepším videoklipom. Kebyže vo videu nie je Gaga, ale niekto iný, všetci tí, čo tu pindajú by pindali oveľa menej.Tí, čo Gagu poznajú dobre ale vedia ako to je... Pop culture was in art, Now art in pop culture in me. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Hudba průměr, klip taky. Lady Gaga se v něm ukazuje v různých image, které za ty roky na hudební scéně vystřídala a v některých okamžicích jí to i docela sluší ale stejně to celé do kopy dává videoklip, který není vůbec špatný ale ani ničím zajímavý. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Lady Gaga chce být umělkyní a ne popovou hvězdou. Ať už to má zaručit spolupráce s Jeffem Koonsem nebo tohle video, které svým stylem málem padá k alternativě, daří se jí to...což je vidět na počtech zhlédnutí jejích videí a hlavně na prodejích ARTPOPu...dosahují čtvrtiny Born This Way (takže je z toho v Interscope musí docela bolet hlava). Applause mě hudebně baví, už to není hopsací pop pro každého (to ale asi neměl být účel, pokud uvážíme, že se Lady Gaga úspěšně poprala o popovou korunu s Madonnou, kterou ji teď ale strhává Katy Perry). První video z nového alba rozhodně mělo být delší, než je délka samotného singlu. Překvapilo mě, jak je video krátké, když ho člověk srovná například s Marry the Night z minulé desky, který není hlavním singlem a přesto je jeho video ve stopáži víc než velkorysé. Konečně...proč má být hlavním singlem ARTPOPu Applause? Je přeci naprosto jasné, že každá prvoligová hvězda potlesk chce...Lady Gaga udělala krok vedle a už ani nešokuje. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Ač tuším, že nás tady nebude moc, tak já tenhle song shledávám božím! Klip těží ze dvou věcí, tedy té show (efekty, kostýmy) a z Gaga appealu! Mně to prostě baví, má tou štávu! ()

maluti 

všechny recenze uživatele

Lady GaGa umí dělat videoklipy, ale tento se jí opravdu nepovedl. Přijde mi na Lady GaGu docela jednoduchý, ale proto, že se mi líbí tento song, tak dávám tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama