Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Pokud budeš mít na vysvědčení samé jedničky, tatínek ti daruje prázdniny snů." Toto slíbí Checco synovi Nicolovi. Problémem je, že Checco, prodejce vysavačů v krizi nejenom s prodejem, ale i se ženou, si nemůže dovolit vzít syna k moři ani na jeden den. A když Nicolò přinese že školy vysvědčení s vyznamenáním, očekává se, že Checco svůj slib splní. Naštěstí Checcovi nechybí optimismus... s naději, že prodá nějaký ten vysavač příbuzným v Molise, se vydává se synem na cestu. Cestou naráží na Zoe, bohatou slečnu, která má syna ve věku Nicola. Mezi dětmi vznikne přátelství a Zoe "adoptuje" Checca a Nicola a nechá je vstoupit do svého světa: pozvání na exklusivní párty, koupání v luxusních bazénech, výlety na jachtě, projížďky na koni, hraní golfu, večery v Portofinu... (venerdi)

(více)

Recenze (1)

honeja 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie, která kdovíjak nenadchne, ale ani neurazí. Checco Zalone předvádí své typické, přitroublé grimasy, příběh je trošku jednodušší, ale obsahuje vícero gagů a vtipných scén. Vztah otce a syna je vykreslen pěkně, velkou inovaci zde však nečekejte. Důraz kladený na rodinný život v dnešní době určitě potěší. Je zajímavé, že se jedná o zatím třetí nejúspěšnější film v italských kinech vůbec! 70 % ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • K roku 2023 se jednalo o třetí nejvýdělečnější film v italských kinech vůbec. Inkasoval téměř 52 milionů euro. (honeja)
  • Název filmu by se dal přeložit jako „Slunce jako z konve“. Jde o netradiční spojení dvou slov. Běžně se italsky říká: „Piove a catinelle,“ v překladu: „Prší jako z konve.“ (honeja)

Reklama

Reklama