Reklama

Reklama

Hostinec na Temži

  • Západní Německo Das Gasthaus an der Themse (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V pořadí dvanáctá německá wallaceovka v poválečném období se odehrává ve vodním prostředí v londýnské Temži a nejbližším okolí. Inspektor Wade (Joachim Fuchsberger) pátrá po pachatelích vražd, které provádějí neznámí harpunáři v potápěčských ustrojeních. Stopa začíná v hospodě „Mekka“, kde se schází místní podsvětí. Majitelkou je Mrs. Nelly Oaksová, jež zaměstnává i mladou pohlednou schovanku Leilu. V hostinci je též ubytován podivný ruský obchodník s kořením Gubanov (Klaus Kinski). Záhadný vraždící harpunář „Hai“ se pokusí zabít inspektora dokonce v jeho kanceláři a postupně jsou harpunou zabiti i někteří další lidé, kteří jsou zapojeni do pašování a překupnictví diamantů. Harpunáři se dosud vždy podaří zmizet ve vodě, ale inspektor je již blízko jejich odhalení... (Mariin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

honajz 

všechny recenze uživatele

Skoro dokonalý zástupce svého žánru, tedy béčkového napínavého krváku. Dokonalá práce kamery, zvuku, nasvícení (!!!), práce s ruchy a hudbou. Ve scénáři nutno vytknout pár drobností, např. sestra nikde nikdy není ukázaná, a některé střihy jsou skutečně až příliš skokové. Navíc tradiční komik nedostane důstojnější zakončení. Ale jinak by se minimálně současní čeští filmaři mohli učit žánru, kameře, nasvícení, pacholci jedni. Ne nadarmo se říká, že dokud nenatočíte žánrový film, těžko můžete bourat filmařské konvence. (Soukromá poznámka: Projekce u Buzka s přesahy do IDG). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To, čo sa v tejto wallaceovke opäť vydarilo, je atmosféra. Pochmúrne počasie, nočné exteriéry prístavnej oblasti a samozrejme ČB formát, ktorý tajomným príbehom sedí. A práve príbeh je veľkým mínusom. Málo strhujúci, s rozháranou zápletkou a slabým vyústením. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Dvanásta "wallaceovka" v povojnovom Nemecku bola jednou z mála, ktoré prebehli aj našimi kinami, ale treba podotknúť, že sa nejedná o žiadny zázrak. Rýchlo sa zrodená šablóna celej série je použitá aj v tomto prípade, máme tu komického vesliara ( Eddi Arent ), tajomného obchodníka ( Klaus Kinski nemal mnoho priestoru, hoci patril k tým lepším ), londýnsku hmlu a tajomný príbeh s počiatkom v minulosti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mne v rámci wallaceovek spíše průměrná podívaná, ale jinak příjemná detektivka. Velkým plusem je opět černobílý obraz, který sám o sobě vytváří jistou ponurost, byť Hostinec není tak temným místem jako starobylá sídla - hrady, zámky a rozlehlé domy obklopené strašidelnými lesy a močály. Vodu smrdutých bažin zde nahrazuje Temže, les město - zamrzí, že divák si neužije temných londýnských uliček. Vraždy harpunou jsou fajn (a jeden si hned vzpomene nejen na Bonda, ale i Fantoma Amsterodamu). Třeskutého humoru ubylo, obstarává ho hlavně Eddi Arent v jedné ze svých oblíbených ztřeštěných rolí. Mlha, tma a zablýsknutí harpuny...pro milovníky postarších detektivek s nádechem tajemna dobrá volba. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv tato Vohrerova wallaceovka byla v německých kinech z celé série (38 filmů) nejnavštěvovanější, neshledal jsem na ní žádné velké kvality, ani jsem se nijak zvlášť nebavil. Asi nejvíce se mi tu líbilo podání prostředí hospody Mekka s její pofidérní majitelkou, jež zpívá píseň podsvětí. Ti vraždící potápěči mě nijak nezaujali. Jinak ale dobrý film. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama