Reklama

Reklama

Den, kdy zastřelili Kennedyho

(TV film)
  • Česko Kennedy: Vražda (více)
USA / Velká Británie, 2013, 54 min

Režie:

Leslie Woodhead

Hudba:

Nainita Desai

Hrají:

John F. Kennedy (a.z.), Jacqueline Kennedy (a.z.), Lee Harvey Oswald (a.z.)

Obsahy(1)

Tento mimořádný pořad natočený v Dallasu a Washingtonu D.C. pojednává o atentátu na Johna F. Kennedyho. Přináší exkluzivní, dosud neodvysílané rozhovory a působivé archivní záběry, jež postaví tragické události tohoto osudného dne v roce 1963 do nového světla. Poslední hodiny vedoucí k jeho předčasné smrti nám přiblíží lidé, kteří byli u toho: od novináře, který s Kennedyovými strávil celý den, až po zdravotní sestru, která v nemocnici zjišťovala, zda prezident jeví známky života. (Viasat)

(více)

Recenze (17)

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Další z řady dokumentů, ktery nenápadně hájí oficiální verzi o jediném střelci. Ale pozorný divák si všiml dvou detailů, které tuto verzi naprosto vyvraci: 1) Rodiče, kteří zalehli sve děti hned vedle auta, ve kterem byl před jejich očima třetí ranou zastřelen prezident Kennedy, vypověděli: "Výstřely přišly zpoza za námi." (chápej: z travnatého pahorku, nikoliv ze skladu učebnic). 2) Ihned po úprku auta se zastřeleným prezidentem z místa činu se lidé dali hromadně do úprku na travnatý pahorek, protože tam chtěli vidět vraha. Neběželi ke skladu učebnic... ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Strucny dokument, ktory objasnuje zakladne fakty jednej z najsokujucejsich udalosti americkej historie. Udalosti, ktora v istom zmysle ukoncila tzv. moderny vek nevinnosti. Ako bonus pridava dobove zabery (priamo z miesta cinu a osudovej chvile JFK) a vypovede svedkov, ktori boli priamo na mieste diania - clen prezidentskej ochranky, osetrujuca sestra, ociti svedkovia stojaci vokol, policajny vysetrovatel, novinari...pravdou vsak je, ze usmrtenim L.H. Oswalda len 35 hodin po jeho zatknuti sa cely pripad skomplikoval (minimalne sa nezistil motiv) a zapricinil vznik konspiracnych teorii. Na tie sa vsak tento dokument nezameriava, riesi cisto oficialnu verziu. V originalnom zneni nahovoril komentar Kevin Spacey. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Tento dokument natočený k 50. výročí atentátu na J. F. K. nepřináší vůbec žádné nové informace. V podstatě kopíruje tento dokument J.F.K. - Dallaský atentát (2009). Dokument přináší autentické dobové záběry posledních minut života J. K. F. a následně události minutu po minutě po spáchání atentátu v Dallasu 22.11.1963. Dokument je sestřihem odvysílaných reportáží v televizi většinou v přímém přenosu v tento den. Navíc od dokumentu z roku 2009 přináší novodobé rozhovory se svědky této události. Z tohoto pohledu dobré. Velkou nevýhodou je, že jde o dokument z letošního roku, OPĚT NEPŘINÁŠÍ novodobé a nově zveřejněné informace. Bez ohledu na různé konspirační teorie neuvádí skutečná fakta, např. to, že dle výpovědí vedoucích knižního velkoobchodu se údajný atentátník L. H. Oswald nacházel bezprostředně po atentátu v jídelně ve 4. patře u okna s plechovkou pití v ruce. Tyto výpovědi dokonce v dokumentu zazněly. Proběhla i rekonstrukce na místě, která neprokázala, že by L. H. Osvald střílel, potom seběhl o 2 patra níže, zde si z nápojového automatu na mince vzal zřejmě plechovku coly a poté se v klidu díval z okna, co se děje venku na ulici, to vše za 30 vteřin od prvního výstřelu. Dokument diváka OPĚT SMĚŘUJE jednoznačně k tomu, že jediným atentátníkem byl Lee Harvey Oswald. Je to jasný doklad toho, že atentát na J. F. K. byl plánovaný z nejvyšších míst a bezprostředně po atentátu se hned začala skutečná pravda zastírat, aby se veřejnost nebouřila a nepídila po informacích, tak byl rychle nalezen údajný střelec. A taková je bohužel oficiální verze dodnes. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nic objevného, jen stručný popis události (osvěžující jsou pouze některé nově zveřejněné záběry a fotky). Mnohem zajímavější by byly souvislosti, které mohly k oné tragédii vést (komu vadil, s kým byl ve sporu, vztahy uvnitř administrativy, mezinárodní situace). Jinak řečeno, stačí si přečíst jeden či dva novinové články a nemusíte na tohle koukat. 3/10! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I have promises to keep, but no miles to go before I sleep.. Emočně zabarvená rekonstrukce onoho dne, kdy skončil čas nevinnosti. Occamovou břitvou jsou odříznuty konspirační teorie a servíruje se spousta autentických záběrů a svědectví. Zajímavé informace podává bodyguard paní prezidentové, především tu o volbě limuzíny bez střechy, aby Jackie bližším kontaktem s publikem získala v Texasu nepříliš populárnímu vůdci nějaké politické body. Kdo čeká, že uslyší, jak Lyndon Johnson při improvizované přísaze říká Karlovo: „Tohle jsem opravdu nečekal.“, musí jinam.. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama