Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin (Mateo Chiarino) se po letech vrací do rodného města, ale zjišťuje, že nemá kde bydlet, a tak se nakonec musí uchýlit kamsi do lesa a snaží se sehnat peníze vykonáváním pomocných prací. Jednoho dne se takto dostane k Eugeniovi (Manuel Vignau), který mu nabídne práci na opravách domu svých příbuzných. Oba zjišťují, že se znají již z dětství. Jejich společně trávené chvíle se začínají odrážet ve stále rostoucí vzájemné náklonnosti. (Stanislaus)

(více)

Recenze (18)

Frameline 

všechny recenze uživatele

Výtečně natočený komorní příběh o touze a nesmělém hledání spřízněné duše. Vynikající sugestivní hudba, minimum dialogů, a přesto strhující snímek, kde hlavním hrdinům nepřestáváte držet palce. Křehkou nostalgii oživuje zvuk argentinského venkova a horko, které umocňuje napětí příběhu. Jeden z nejlepších gay filmů vůbec. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentáře zatím tento snímek jenom chválily a tak jsem ho musel zkusit ;-) Bohužel nesdílím nadšení s ostatními a toto malé komorní gay drama bylo pro mě chvilkami svým vyprávěním až ubíjející. Hlavní roli tu hraje totiž nesmělost a stydlivost a při neustálém odkládání jakéhokoliv rozhodnutí jsem trpěl. Ostatní podstatné atributy filmu byly pro mě nevýrazné - tím myslím hlavně herce i režii. Nedokázal jsem se do postav nijak vcítit a lepší zážitek by mohli mít podobně nejistí jedinci jako ve filmu, a to nemyslím ve zlém ;-) Na čisté 2 hvězdy se to dostává jen díky happyendu, jinak by to bylo asi ještě horší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film, který nám přináší pohled na dva příjemné chlapíky, kteří po sobě navzájem touží a neví, zda to ten druhý cítí stejně. Vzájemné oťukávání je místy skoro až komické a působí velmi realisticky. Homosexuální postavy jsou zde vyjádřeny jako normální lidé s jinou orientací a ne jako vykroucené zženštilé cosi. Velmi příjemný a oddychový film. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Vše zde už bylo napsáno a souhlasím se všemi, každý člověk je jiný, každý je originál a vnímá film jinak. Těžko se může ale film posunout dále, jak někdo tady chce, přeci Marco Berger je Marco Berger. A navíc upletl z hovínka bič, tím chci říct, že film vznikl za minimalistické úsporné náklady ... Protože jsem v ARG byl několikrát, přesně na mě dýchla atmosféra příměstského jihoamerického venkova. Ošuntělé zdi. Zavlhlá špína. Ušmudlanost starých věcí. Argentinci Manuelovi s ne úplně sportovní postavou a Uruguayci Mateovi s okousanými nehty jsem uvěřil téměř vše, právě proto, že nebyli dokonalí, tím nemyslím herecky ... ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Nadherny film plny citu a emocii. Mne uplne vyhovoval styl, akym bol tento silny pribeh podany. V celom filme vidime viac-menej len dve hlavne postavy, dej odsypa relativne pomaly kludnym tempom a mate pocit, ze za cely film padne max 20 viet. Na mna to tak zaposobilo, ze som hned po skonceli stlacila replay a dala to cele este raz. Pre mna sa Hawaii zaradil na prve miesto medzi LGBT filmami. V popise je uvedeny len jeden z hercov, takze pre uplnost: (1) Manuel Vignau - Eugenio a (2) Mateo Chiarino - Martin. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama