Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Alex Nijinski (Klaus Kinski) narazí na tajné experimentálne laboratórium, keď sa vráti na usadlosť svojich predkov. Práca v laboratóriu premení zvedavého doktora na rozdvojenú osobnosť, pričom v meste aj v okolí začína vražedné besnenie, ktoré má na svedomí práve on... (westerns)

Recenze (8)

hladass 

všechny recenze uživatele

Skvělý Klaus Kinski v dosti slabém kousku, inspirovaném Dr. Jekyllem a panem Hydem... Gotická atmosféra je fajn, výprava taktéž, hudba bych řekl dokonce až nadprůměrná, ale co z toho, když je film neskutečně vyměklý a nudný? Za mě docela zklamání a film mohu doporučit jen skalním příznivcům Klause Kinského... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

V rámci filmové tvorby Sergia Garroneho je Le Amanti del mostro jedno z jeho lepších děl, s přihlédnutím na na jeho WIP pak rozhodně. Žánrově se jedná o gotický horor, tak jako např. La Mano che nutre la morte. Tento snímek zmiňuji záměrně, protože jeho režisérem je také Garrone a hlavní hvězdou opět Kinski. Paralel je v obou filmech víc než dost, dokonce jak zmiňuje už i Karlos stejných záběrů. Bohužel, oba filmy mají slabou audio-vizuální stránku a tam, kde La Mano che nutre la morte zachraňoval výborný příběh, zde příběh selhává....Zlatý Bava a Fulci! Za 2,5*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stejné kulisy, stejní herci, a dokonce několik stejných scén jako ve filmu La Mano che nutre la morte, který se mi líbil o něco víc. Když si pustíte oba snímky najednou, uvidíte, že část filmu byla použita v obou... Nejprve jsem myslel, že stěžejní bude frankensteinovské téma, leč záhy se vyklubala variace na Dr. J a Mr H. Vše stojí a padá s Kinskim, který působí vskutku děsivě (hned se mi vybavil Herzogův Nosferatu). Trocha nahoty, pár mrtvol a šťastný konec. Nic bombastického, na jedno podívání ucházející... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní Garroneho filmové řemeslo (kam se hrabou Bava nebo Fulci aj.), naprosto špičkový výkon Kinského (což není vždy samozřejmostí); bohužel však velmi slabý, podprůměrný scénář. Chybí tajemno, napětí, zápletka. Vizuálně a herecky nadprůměr, tuctovým příběhem se však z filmu stává nevýrazný průměr. Nicméně, na další Garroneho filmy je třeba se ještě podívat... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

K "Le Amanti Del Mostro" (1974) jen toto. Tento Garroneho snímek je často zaměňován s jiným jeho filmem "La mano che nutre la morte", který režisér natáčel ve stejné době, ale byl vydán o měsíc dřív, oba filmy mají stejné herecké obsazení, až na Carmen Silvu, která se objevila jen v "La mano che la morte nutre" (1974). Oba filmy mají několik stejných záběrů (mohu skutečně potvrdit), oba je vlastním a teď jsem je i přetáčel. Ale jinak jde o dva zcela odlišné filmy, s různými příběhy. " Le Amanti Del Mostro" je ovlivněn klasickým "Dr Jekyll and Mr Hyde" příběhem, a při troše představivosti i "Frankensteinem", jenže je to celé docela nudné a hlavně na dobové standardy neobyvkle krotké, film se ale jinak honosí docela slušnou gotickou atmosférou a zářivými barvami (trochu mi to připomínalo raného Bavu), celé se to nese ve značně obskurním duchu (dost tomu napomohlo i místo kde se natáčelo, někde v Turecké vesnici), v přesně takovém který mám rád, sleazy je menší, tak si to snímek kompenzuje alespoň nějakou tou nahotou, hudební motiv příjemný a kostýmy vynikající. Kinského další špičkový výkon, a další příkladný šílenec (vypoulené oči, hlas a smích-nezapomenutelné a věrohodné). ps: Na jednom hrobu tady, bylo jméno Ivan Rassimov-zajímavé, fanouškům, gialla netřeba tohoto znamenitého italského herce více představovat. Tenhle film se Garronemu, který je znám hlavně svými dvěma sleazy nazis-exploiťáky z konce 70 let (jeden z filmů je dokonce na nechvalně proslulém "Video Nasties seznamu"), docela povedlo a obešlo se to i bez většího násilí a krve. Ale i tak doporučuji spíše fandům Kinského, a nebo těm, co se zajímají o různé méně známé filmové verze a předlohy. 2,5/5*. ()

Zajímavosti (1)

  • Film Amanti del mostro je často zaměňován s filmem Mano che nutre la morte, La (1974), který byl uveden do kin o pouhý měsíc dříve. Oba filmy ale mají stejného režiséra Sergia Garroneho a stejné obsazení, kromě Carmen Silvy, která hrála pouze v Mano che nutre la morte, La (1974). Oba filmy sdílí některé záběry, přestože se jedná o dva zcela odlišné snímky s odlišným dějem a spiknutím. (Karlos80)

Reklama

Reklama