Reklama

Reklama

The Cowboy and the Frenchman

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie / Drama
USA / Francie, 1988, 26 min

VOD (1)

Recenze (13)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Spojení slov Lynch a komedie rozhodně nezná tak absurdně - přece jenom, Městečko Twin Peaks v sobě humoru nemá málo, takže se o žádný pro něj nevhodný žánr nejedná. On vlastně Lynch je snad jeden z mála režisérů, který zvládne všechny žánry. Tady ta komedie opravdu funguje, několik vtipných scén tu opravdu je, bohužel, je to taky strašně utahané. Já vím, že to byl příspěvek do jednoho povídkového filmu a muselo to mít nějak kolem dvaceti minut, ale i tak, je to prostě nudné a utahané. 3* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V první řadě se nejedná o samostatný film, ale o část seriálu "Les Français vus par", který byl krátkou televizní minisérií s nijak závratnou životností. Lynchův příspěvek pak ale obstojí i jako samostatný film. Je to snímek, kde Lynch prezentuje svůj smysl pro humor, který se později více - a lépe - projevil v "Twin Peaks". Je to takové malé absurdní divadlo, které může být až nesnesitelné. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně vtipná absurdní portrét - miniatura - stereotypu toho, jak na cizince, v tomto případě, Francouze pohlíží našinec, Amík. Aneb záleží na úhlu pohledu. Nese to veškerý znaky Lynchova absurdního (ne)smyslu pro (ne)humor. PS: To opravdu tento krátký film, který kdysi dávali i na čt2, kde jsem ho viděl, vidělo tak málo lidí??? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Muhehe. Ze začátku se to nezdá, ale nakonec se z toho vyklube fakt třeskutá a zábavná komedie. Znal jsem pozadí snímku, než jsem do něj šel, i přesto jsem první minuty čuměl jak pako. Ke konci jsem se ale už nahlas řechtal smíchy. První Lynchova spolupráce se skvělým Harry Dean Stantonem. Tohle je prostě tak... americké. ()

Zajímavosti (2)

  • David Lynch v souvislosti s filmem uvedl: "Kovboj a Francouz ukazuje, co se stane, když se cvok dostane mezi cvoky a zkoumá otázku, jaký dialog vznikne." (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Reklama

Reklama