Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil ... a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale ... je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (172)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Celý dvě hodiny mi utekly jako voda. Není to první film s námětem od Nicholase Sparkse, co se mi líbil. Ale troufám si říct, že je zatím nejlepší. Knižní předlohu jsem nečetla, takže nemůžu srovnávat. Film mě ale dostal všema deseti. A to hlavně skvělou hudbou a výborným hereckým obsazením. Líbilo se mi i to napětí v ději a nejistota konce filmu. A ten konec mě hrozně moc dojal, že i na slzy došlo. 100%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Balancování na hraně klišé a snesitelné romanťárny bylo snesitelné do posledních minut. Bohužel vše zazdily poslední minutý,které s "laskou" udělaly kotrmelce tak nesnesitelné, že čtvrtá prostě není na místě... v neposlední řadě k tomu svoji zásluhou přispěl i hlavní hrdina,který prostě tak blbě čumí,až je nesympaťák.. ()

Reklama

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Bylo tam sice pár takovejch těch povinnejch romantickofilmovejch močůvkovitejch dialogů a scén podbarvenejch slizkou hudbou, ale jako celek mě to fakt potěšilo - především díky tomu, jak to herci (ty starý i ty mladý) a auta (ty starý) s přehledem utáhli. U těch aut byl výběr tak prvoplánovej, že mě vlastní nadšení nepřekvapilo, ale výběr herců překvapil a to v dobrym: hodně potěšila Liana Liberato, která kromě ukazování fakt hezký tvářičky umí bejt i herecky podmanivě zábavná; její Amanda mi natolik připomněla Kirsten Dunst v roli Claire Colburn ve filmu Elizabethtown, že jsem jí po filmu v duchu poděkoval za to, jak příjemně tu svou tolik nepravděpodobnou postavu naservírovala. (*) Říkal jsem si, proč je za 20 ("it was twenty one years, but who's really counting") let v podání Michelle Monaghan tak jiná, zda to neni jedna z těch chyb v předloze/scénáři/režii, která z filmu udělá děsnou srágoru, ale během příběhu se naštěstí ukázalo, že muj dojem je mylnej. Michelle je zde totiž naprosto skvělá a její herectví tím, jak přesvědčivě zahraje vnitřní rozpolcenost a neštěstí svý postavy, dost vyčnívá nad ostatními. Příběh jako celek působí svými kličkami a náhodami velmi červenoknihovnovitě, ale scénář a režie (a taky absence předvídatelně debilního happyendu) jsou natolik dobrý, že i cynik jako já si tohle užil. 80 poctivejch ze sta. *) Až při psaní tohohle komentáře a gůglení jsem si uvědomil, že jsem si jí všiml už v If I Stay, kde byla herecky zajímavější, než samotná Chloë. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou žánrová odbočka.Prostě mě to obsazení lákalo,a až do devadesátý minuty příběhu naprosto perfektní,romantika protknutá flashbakama o dvacet let zpátky,který fungovaly jako koření toho filmu,a zabránili,aby ten film byl přeslazený jednotvárný nic.Jenže pak to nabralo už spíš růžový směry,a ten dementně nepravděpodobnej konec tomu nasadil korunku.Suma sumárum se fakt na víc jak tři hvězdy nedostanu,i přesto,že to zprvu vypadalo na plnou palbu.60%. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Slaďárna od Sparkse, co jinýho se dalo taky čekat. Obě dvě linky, ač s rozdílem 20 let, se doplňovaly výborně. Úžasně vystavěnej příběh, kterej opravdu graduje a to hlavně emočně. Ty city stříkaj všude kolem a nedovedu si představit, že by to s někým nezacloumalo. Je až udivující, že jsou schopni najít přesně dva/čtyři herce, u kterejch to tak jiskří, že jim věřím naprosto všechno. Spousta lidí může namítat, že Sparks píše příběhy podle těch samejch notiček pořád dokola, něco pravdy na to bude. Ale dokud se jim to bude dařit převýst věrohodně do filmu, já budu jedině spokojenej. Dal bych nejspíš 5*, ale bohužel ten telefonát na konci to dost zazdil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu omylem zastřelí Dawson (James Marsden) jeho bratrance. V knize ale zabije místního doktora při autonehodě. Co však zůstává stejné je to, že oběma ženám zabitých můžu, jak ve filmu, tak v knize, posílá Dawson měsíčně peníze. (pityty)

Reklama

Reklama