Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Casimir je šéfem místního gangu v Maroku a má k dispozici důležité dokumenty, které mohou ovlivnit chod OSN. O dokumenty má zájem nejmenovaná tajná organizace, která za Casimirem vysílá svého kurýra s dvěma milióny dolarů. Kurýr se skrývá mezi šesticí cestujících v autobusu z Casablancy do Marrakéše, který z nich to ale je?
Britský režisér Don Sharp se ve své kariéře věnoval různým žánrům, špionážní snímek je ale v jeho filmografii ojedinělý. Snad i to vysvětluje fakt, že NÁŠ ČLOVĚK V MARRAKÉŠI (Our Man in Marrakesh, 1966) není klasickým zástupcem svého žánru, který se v Evropě šedesátých let těšil značné oblibě, v tomto případě spíše jde o černou komedii. V čele mezinárodního hereckého obsazení defiluje americký herec Tony Randall, jeho partnerkou byla rakouská hvězda Senta Berger, v roli pana Casimira se objevil český rodák Herbert Lom, v dalších postavách můžeme registrovat osvědčené tváře daného žánru jako byli Klaus Kinski nebo Margaret Lee. Exteriérové scény byly vzhledem k příběhu natočeny v Maroku. (argenson)

(více)

Recenze (3)

bierce 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nízkorozpočtový, zato ale velice vtipný a sympatický film. Co do žánru, obsahuje Our Man in Marrakesh většinu prvků typických pro žánr eurospy, ale oproti jiným dobovým zástupcům tohoto žánru se pyšní několika výraznými plusy. Jednak je zde k vidění poměrně neobvyklé množství známých herců (pokud se ovšem zaměříme na tehdejší žánrové filmy) a za druhé pak dosti humorně posazený scénář, poskytující hlavní herecké dvojici množství zábavných a jiskřivých dialogů. Tony Randall není zrovna klasickým hrdinou tohoto druhu filmů, výrazně to však vytahuje vtipem a charismatem a s přitažlivou Sentou Berger, která zde byla v nejlepších letech, jim to moc sluší. Jinak Klaus Kinski standartně v roli poskoka hlavního sígra, za kterýho je taky nepřekvapivě Herbert Lom, Margaret Lee to sluší víc než jindy a Terry-Thomas je prostě neuvěřitelnej. Škoda, že nedostal víc prostoru. Co film sráží dolů, je mírná "televiznost", kterou to občas působí. Ve výsledku jde však o nadprůměrnou a rozhodně doporučení hodnou záležitost. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolega argenson výtečně v obsahu naznačil, kterým směrem se bude děj ubírat. Dost jsem se tím natěšil, ale tak mě další vývoj trochu zklamal. Hrdinové byli málo stateční a padouši málo podlí. Okouzlila mě Senta Berger, se kterou jsem už viděl víc filmů, a líbila se mi i v delonovce Ďábelsky Váš. Herbert Lom ok, ovšem Kinski byl zřejmě nadabován (to nebyl jeho hlas!) a dabing se moc nepovedl. John Le Mesuier a Wilfrid Hyde-White mi tím, že byli dva, trochu překáželi. Zpackaný konec už od okamžiku, kdy se objevil T-T (jehož postava byla zřejmě napsána dodatečně, zjevně jen aby mu něco "dali"). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama