Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První ze série spaghetti westernů s bondovskou postavou elegantně oděného pistolníka a karetního hráče Sartany (Gianni Garko). Neomylný střelec s malou pistolkou tu vstupuje do boje o zlato mezi bankéři a několika gangy banditů, vedených Morganem (Klaus Kinski), generálem Mendozou (Fernando Sancho) a hlavním Sartanovým protivníkem Laskym (William Berger). Dnes již klasický film, jeden z pěti oficiálních filmů se Sartanou, jehož jméno později využilo několik režisérů. (Mariin)

(více)

Recenze (12)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se na to podíval a bylo to lepší, než jsem si to pamatoval. Ale nijak excelentní, protože celý ten příběh mi tak nějak nedával smysl. Padouchů bylo až příliš, takže třeba Kinski se prakticky jenom mihne (proč měl na noze ten zvoneček?). Oproti tomu Garko jako Sartana prakticky ve filmu není. Občas se odněkud vynoří, otevře hrající hodinky, ale většinou nechá padouchy jednat samotné a nijak se do děje nevměšuje. Aspoň, že je tam ten Berger, jehož postavu jsem sice moc nepochopil, ale je to vynikající padouch. Znova ještě zkouknu zbytek série, ale Carnimeovo pojetí Sartany mi určitě sedne víc, než Paroliniho. U něj je Sartana vlastně duch a jakoby trest boží, u Carnimea je to člověk. Sice superhrdina, ale víc člověk. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Začátek Sartanovské série, která z Garka udělala jednoho z nejznámějších westernových hrdinů se nese ve výrazně těžším duchu než následující díly. Sartana nemá svůj typický knír a dělá dojem bezcitného nelítostostivého pistolníka. Syrové hlášky Sartany nemají chybu. Na řadu přijdou různé hračky v podobě malé hranaté pistole, nožů v rukávu apod. Záporáci jsou též kvalitní, zvláště mě potěšilo jak drsně to odskáče Kinski. :) Na příběh se musí dávat pozor, aby se člověk neztratil, ani tak nicméně není nijak jisté, že budete schopni říct o co se jedná. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Tak nějak začínám docházet k závěru, že Parolinimu s prvním Sabatou v pozitivním slova smyslu "ujela ruka," jelikož jeho zbylé špagety nestojí ani za prostřelený dolar. První Sartana nese opět jeho nezaměnitelný rukopis - zajímavé nápady, které jsou ovšem splácány dohromady totálně zmateným příběhem (opět jsem měl dojem, že bez titulků a v italštině, tj. bez možnosti cokoliv pochopit, by mi film paradoxně tak zmatený nepřipadal), kdy od zhruba poloviny jde vše totálně do kopru takovým způsobem, že jeden tak nějak tlačí očima čas, aby už to měl za sebou. V tomto případě to tedy alespoň přítomnost sympaťáka Garka a perfektních hnusáků Bergera a Kinského pro mě zachránila na čestnou plichtu. ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Druhá část Sartanovské série, přičemž první se Sartanou jako kladným hrdinou. Sartana, v černém oděný pistolník, se zaplete do války s bezcharakterním Laskym o truhlu plnou zlata. Do této války je ale zapleteno mnohem více lidí, a nechybí ani samotný starosta městečka. Do konce filmu bude zmasakrováno hodně lidí, přičemž hlavní slovo má rotační kulomet a Sartanův čtyřhlavňový revolver....Hlavní postava, ztvárněná skvěle Giannim Garkem má úžasný, psychopatický protějšek, který si střihnul William Berger. Potěší i krátká účast Klause Kinskiho a Fernando Sancho v roli manipulovatelného generála. Dobrý, ale v celku spíše průměrný spaghetti western...ang. název: If you meet Sartana, prey for your death... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny napad, spojit westernoveho elegantne obleceneho pistolnika a kartara s tematikou 007. Parolini ako reziser si mna tymto urcite ziskal, rezisersky na urovni, kazda jedna scena natocena s laskou, Gianni Garko ako Sartana film suverenne vedie, videl som aj Sala Borgeseho /Anulu z filmu Kdo najde pritele, najde poklad/ - zvysni herci mi uz potom nic nehovorili, este viem aj kto bol Klaus Kinski. Dejovo je to namakane, ale nemozno si ani skocit na hajzlik, potom sa uz divak len tazko dostane do deja. Proste dalsi dovod neverit hodnoteniu filmov tunajsich milovnikov panskych konecnikov -poznate ich podla 2 az 3. hviezd. Pre laika - nedouka vyborna vec, cista oddychovka, pre vystudovaneho filmoveho teoretika -elitara utrpenie : a to je dobre 84 % ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama