Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podivná série podezřelých nehod nedá spát inspektoru Scotland Yardu Holtovi (Joachim Fuchsberger): postarší pánové ze zahraničí jsou nacházeni utopení v Temži. Spojuje je také to, že byli všichni pojištěni u jedné, ne nejdůvěryhodnější pojišťovny... Podle románu Edgara Wallace. (Pohrobek)

Recenze (26)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další Wallacovka a snad už 7 co jsem za poslední 3 dny viděl. A opět se to pro mě nevyhrabe z průměru. Já prostě na tohle moc nejsem. Čekám horor nebo temný thriller a dostanu spíše kriminálku. Nutno podotknout že to není vina filmu ale spíše moje. Jediný co tady upoutalo mojí pozornost je Kinski který je naprosto šílený. Příběh je standartní a sem tam vykoukne i atmosféra. Ještě mě čeká jedna Wallacovka a pak dám už od nich pauzu...Na dobro. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá adaptace románu Edgara Wallace, jasný nadprůměr i mezi Vohrerovými wallaceovkami. Hodně nápaditý příběh se spoustou zajímavých elementů - vraždící blindes Ungeheur, obrýlený Klaus Kinski, upovídaný vtipálek Eddieho Arenta a velmi svižná režie. Karin Baal jako Fuchsbergerovo děvče " k ochraně" působí také příjemně. Temné postranní uličky Londýna, stále zahalené mlžným oparem, jsou tím právým místem pro sympatickou kriminálku z dlouhé řady snímků natočených podle proslavených románu Edgara Wallace. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jsou lepší wallaceovky než tato. Např. od Vohrera Indický šátek a od Reinla Tajemný mnich. Tady jsem se - přiznávám - hodně nudil. Závěrečná třetina filmu ovšem upoutává pozornost zvýšenou akčností a hlavně zábavností. Ta je dána opravdu úsměvnou naivitou, s jakou jsou tu podány střety mužů zákona s padouchy, a samozřejmě nesnáze hezké dívky v nebezpečí. Tyto filmy mají své kouzlo mimo jiné právě touto naivitou. Vzkaz Tahitovi: wallaceovky jsou dle mého názoru velmi špatná (podřadná) literatura, to co z některých dokázali západní Němci převést na filmové plátno, je lepší než Wallaceho spisy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moja prvá skúsenosť s Wallaceovkami a musím skonštatovať, že ma nijako neohúrila. Ja som si nemohol pomôcť a stále som nedokázal precítiť tú vychvalovanú atmosféru, zrejme preto, že som neuveril nemeckým exteriérom, že sa vydávajú za londýnske (tie okná sa prezrádzajú). S tou hmlou to tiež nebolo až tak žhavé, vačšina scén sa odohráva totiž v interiéroch. Príbeh je fajn, ale asi aj slepému dôjde včas, kto za všetkým stojí. Najviac tak poteší Klaus Kinski a jeho ultracool slnečné okuliare. Lacnosť a pásovitosť celého projektu je dosť zreteľná. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Tak totok je bizzar jak prase! Nemci toci brakovou detektivku z Londyna ;]] Uz prvni zaber, kde se mha da krajet maceto v ulicce, ktera je z (do) kopce ;]] se obejvuje hrmotna postava slepeho, ktery se pobybuje jakoby videl ;]] A toto predvede jeste v nekolika dalsich scenach. Pravda, jeho samotna namaskovana pritomnost muze slabsim povaham pusobit mokry mocit v gatich, ale ta vyprava a nemcina to cele shazuje o nekolik urovni nize. Sofistikovany zpusob topeni me docela potesil stejne jako Klaus, ktery toho hafo zahral bez toho, ze by otevrel hubu - nejspis kvuli nemu i predelali i titulky do krvave cervene ;]] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • První film podle předlohy Edgara Wallace, který režíroval Alfréd Vohrer, který poté do roku 1968 natočil dalších 13 filmů a stal se nejplodnějším režisérem série. (hladass)

Reklama

Reklama