Reklama

Reklama

Die Tür mit den 7 Schlössern

  • Velká Británie The Door with Seven Locks
Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (6)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než Tajemný mnich, Mrtvé oči Londýna, Zelený lučišník či Indický šátek, ale pořád obstojná wallaceovka s většinou příjemných klišé. Zpočátku nepříliš napínavý a nápaditý snímek se začne pomalu zamotávat, objeví se řada postav, tajemství sedmi klíčů, vraždy a boj o dědictví. Divák se nakonec dočká temné noci, mlhy, hadů, volání sýčka, novogotického zámku, hrobky, podzemního labyrintu a starého domu. Narůstající tajemno je obohaceno o šíleného vědce, monstrum, vivisekci a děsivé pokusy. Štěk K.Kinského, krásná Sabine Sesselmannová, statečný inspektor a švihlý Sherlock Holmes jsou jen zlomkem postav, které odvedly standardně dobrou práci. Na ponurý večer jako stvořené. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších kusů této wallaceovské série. Eddi Arent ve formě. Zvláště finále v "gotickém" anglickém sídle s tajnými chodbami, hady ohrožujícími sličnou hrdinku, šílenými vědci etc. bylo zábavné, byť nechtěně připomnělo Fantoma Morrisvillu, neb vrcholení jednotlivých panoptikálních hrůz na sebe téměř přecházelo v parodii sama sebe. Jen škoda, že Klaus Kinski tu měl jen štěk. 3, 5 *. ()

Reklama

pepua 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha Edgara Wallace se mi líbila hodně, příběh měl krásně tajuplnou atmosféru a neztrácel na tahu. To první platí i pro film, to druhé ovšem již ne a je to zároveň i hlavním problémem, který jsem s tímto filmem měl, po čase se zkrátka dostavila nuda. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Die Tür mit den sieben Schlössern je velice průměrná detektivka z pera Edgara Wallace, již se chopil schopný řemeslník Alfred Vohrer. V rámci režisérovi filmografie jde teprve o druhý námět, který zpracoval na motivy anglického velikána. Na výsledku je to docela znát, protože se režisérův styl teprve vytvářel a kdybych neviděl Vohrerovo jméno v titulcích ani bych nevěřil, že jde o jeho dílo. Jde opravdu o ničím nevyčnívající až tuctové zpracovaní podle standarního dobového německého mustru. To znamená pár vyčichlých vražd, nějaký ten radoby vtipný humor, rutinní ničim negradující děj a samozřejmě nesmí chybět Eddi Arent. Pro mě vcelku zklamání, které si nezadá s co do kvality s podobným Lučištníkem nebo Hrbáčem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Inšpektor Scotland Yardu Richard Martin ( Heinz Drache ) so svojim asistentom Holmsom ( Eddi Arent ) vyšetrujú úmrtia rôznych ľudí, u ktorých sa našiel kľúč na retiazke. Stopy vedú do starého zámku... Režisér Vohrer natočil 11. wallaceovku v poradí v povojnovom Nemecku ( jeho druhá ) a navzdory chybám sa jedná o slušnú krimi, tentokrát s minimom mysterióznych a horrorových scén. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama