Reklama

Reklama

Žít změnu

Česko, 2013, 65 min

Režie:

Václav Kučera

Scénář:

Václav Kučera

Obsahy(1)

Dokumentární film o lidech žijících v České republice, kteří svým komplexním pohledem a občanskou tvořivostí dokazují zázraky v oblasti vzdělávání, kultury, životního prostředí, zdraví, soběstačnosti, komunitní i sociální práce. Hledají recept na to, jak se k naší zemi chovat jako dobrý hospodář - s láskou, s nápady, zodpovědně, eticky a udržitelně. Mezi hlavní hodnoty těchto lidí patří respekt k lokální kultuře, příslušnost k místu a krajinnému rázu, biologické i kulturní diverzitě, zachování vesnického osídlení, volné životní tempo se zachováním možnosti reflexe vlastního jednání a jeho smyslu, snaha o napojení se na přírodu a přirozené rytmy, vysoká kvalita života v jeho spirituálním a seberozvojovém rozměru, oceňování klidu, času, prostoru a možnosti vyjádřit vlastní kreativitu. Vítejte ve (staro)nových časech... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument o občanské společnosti. Nejvíce se mi líbil komentář Václava Cílka o rovnováze vnitřního rozjímání a přijímání vnějších informací. Pobavila mě příhoda s bilboardem zabijákem a líbillo s jakými hesly je vychováváno dítě ve Waldorfské škole (nejen informace, ale i cit a smysl života). ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděla v rámci Akademie soběstačnosti - http://www.akademiesobestacnosti.cz/ , kde se na jejich akcích můžete potkat s aktéry filmu, ale i s mnoha dalšími zajímavými lidmi - a udělal mi radost. Vidět lidi, kteří ví, co chtějí dělat a dělají to, je obrovsky inspirující a nabíjející. Včera jsem ho viděla podruhé ve sdružení Zdravý životní styl, který založila jedna z aktérek filmu paní Miluše Kubíčková. V současnosti tento film putuje po republice spolu s lidmi, se kterými je možno si promluvit o změnách v našich životech. Pokud byste je chtěli, kontaktujte je a domluvte se s nimi. Potkat se s lidmi kolem tohoto projektu je výborné a inspirující, vřele doporučuji všem. ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě svým provedením neuchvátil, ale líbila se mi jeho základní myšlenka. I když můj život nijak alternativně zaměřen není, rozhodně se tomuto duchu nebráním a sdílím názory osob v dokumentu vystupujících. Naopak jsem byla příjemně překvapena, že existují lidé, kteří si uvědomují jak je s námi manipulováno, především sdělovacími prostředky. Jsem jedna z těch, kteří odmítají sledovat televizní zprávy plné násilí a negace. Co potřebuji se vždy dozvím, aniž bych se musela zabývat autonehodami, zřícenými domy atd. Myslím, že tak nějak to v tomto dokumentu bylo vyjádřeno. A i když mi většina aktérů přišla jako hodně podivná, cítím k těmto lidem respekt a chovám je v obdivu, protože jsou schopni se částečně oprostit od vnějších nezdravých vlivů a žít v souladu s přírodními zákony. ()

Reklama

Reklama