Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jisté americké vesnici je ve vlastním domě přepadeno a zavražděno mladé děvče. Jen o něco později je přepaden saloon místního městečka, při čemž je zastřeleno několik lidí včetně dvou útočníků. Šerif brzy zatkne banditu Chestera Conwaye (Klaus Kinki), který svůj podíl na přepadení saloonu vehementně popírá... (Pohrobek)

Recenze (5)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Z těch tří westernů z roku 71 s Klausem Kinskim, co jsem viděl (dále Lo chiamavano King a Prega il morto ammazza il vivo) je tenhle jasně nejlepší. Zaprvé nemá až tak omezený rozpočet, jako dva předchozí, zadruhé příběh je zajímavý a kapku originální, zatřetí proti Kinskimu je tu aspoň dobrý protihráč Gianni Garko, který film táhne (tady je Kinski spíš do počtu). Nicméně Kinski vypadá, jako by všechny ty filmy bral stejně rutinně, čili zase dělá stejnýho magora, což se sem moc nehodí. Dál je film tak trochu schizofrenní, protože do vážného děje občas zasáhnou rvačky vystřižené jak ze Spencera a Hilla. Nadsázka je fajn, ale když je zbytek tak vážnej... Třetím negativem je hudba, která se mi tentokrát vůbec nelíbila. Jinak se to dalo. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Aneb Gianni vyšetřuje. Jakože do tohoto filmu divák nevkládal pražádné naděje, byl nakonec i příjemně překvapen. Jinak špaček421 vše vystihl - prostě schizofrenní. Když se do toho vloží Gianni, je to i slušná legrace, vloží-li se do toho neznámý vrah či se zašklebí Klaus, je to drsné až hrůza. Báze vyšetřování tak trochu připomíná Sartanu v horším provedení, s děsivou hudbou a rozpolceným dějem prokládaným scénami typu zlatokopů mlátících se, když Gianni jede tam, mlátících se zlatokopů, když se vrací atp. A co to tedy má? Má to zhýralého Gianniho vytahujícího tento film na vcelku snesitelnou podívanou. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zvláštní spaghetti western s prvky komedie - to by ovšem nebylo nic zvláštního -, satiry a hororu. Stylový příběh Sherlocka Holmese kombinovaného s Jamesem Bondem Divokého západu Mr. Silvera, slušně ztělesněného jednou z ikon italowesternu Gianni Garkem, který prokazuje nevinu jednoho zloducha. Zajímavá zápletka, slušné i jako detektivka. Úvodní vražda a několik dalších scén nočních návštěv jako by z poctivého italského hororu vypadly, a hodí se sem velmi dobře. Satiry a vtipu se nám dostane požehnaně - postava kněze, soudce, advokáta. Klaus Kinski se své psychopatické role zhostil na výbornou, ačkoliv převážně pouze vrhá divoké pohledy z vězeňského okna, jde z něj strach a z filmu vám v paměti utkví nejspíše právě jeho šílený obličej. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Do kolonky žánr bych doporučoval přidat ještě komedii. Jak já se nasmál. Garko jako rozmazlený pan Silver ve svém honosném sídle s palmami, papouškem, soukroumým japonským učitelem juda a osobní manikérkou. Vždyť je to vlastně lehká parodie na Sartanu a Garko si to užívá jako nikdy. Takže konečně odpověď pro všechny, komu vrtalo hlavou, jak se Sartana udržuje neustále tak dokonale upraven, kde má schovanou pistoli nebo co dělá na pokoji s ženskejma. :D Dál je tu Kinski celý film v lochu za vraždu, kterou evidentně nespáchal a v jednu chvíli vám ho je až líto, zaujatý soudce, nejlepší advokát v okruhu 100 mil, úplně vygumovaný zástupce šerifa, nadržená majitelka baru, zlatokopové co nikdy nemakaj, počestný kněz, funebráci myslící hlavně na dobro odsouzence, atd. Plus velmi vtipné zábavné dialogy a dokonce i vcelku promyšlenej detektivní příběh s prvky gialla! Já se bavil skvěle. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama