Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy Christie - Série 2 (2013) (série)


Perlivý kyanid (S02E02)

(epizoda)
  • Francie Les Petits Meurtres d'Agatha Christie : Meurtre au champagne

Obsahy(1)

Příliš krásná a úspěšná na sebevraždu. Epizoda z francouzského detektivního cyklu podle Agathy Christie. Elvira Morenkova má všechno, o čem mohou ženy snít. Je krásná a bohatá a je filmovou hvězdou. A přesto se rozhodla spáchat sebevraždu, dá se říci za plného provozu, uprostřed natáčení. Komisař Laurence však nevěří, že se rozhodla dobrovolně odejít ze života. Elvíra měla mnoho milenců, stejně tak ji mnoho žen nenávidělo a navíc byla bohatá. Příliš mnoho důvodů k tomu, aby se nenašel někdo, kdo jí hodil do sklenky šampaňského kyanid. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý námět, snad i dobře vystavěný filmový příběh (myšleno v tom, že neztratil napětí předlohy a divákovi ponechává poměrně dost prostoru pro vlastní úvahy). Bohužel tahle pozitiva se ztrácí ve vlastním hereckém stvárnění. Nevím, jestli jsou to nezvládnuté herecké výkony nebo rozhodnutí režie, ale v konečném důsledku film působí jako lehká parodie na bondovky :-) a představitelé rolí dojmem amatérských divadelníků. Rádoby drsný Laurence se podle mne snaží připodobňovat 007, blbá blondýna v roli jeho asistentky je blbá až do naprosté neuvěřitelnosti, a takhle by bylo možné pokračovat u naprosté většiny postav. Podle mne si tenhle způsob zpracování ACH nezasloužila a věrnost zpracování je také největší (a možná jedinou) předností tohoto filmu. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě věrné zpracování příběhu Cyankáli v šampaňském, mého oblíbeného od královny detektivek, asi proto, že trošku připomíná pohádku (a taky dobře končí). Jak už je pravidlem pozměnili jména a u postavy Anthonyho Browna (zde není ani Anthony ani Brown), opomněli docela významný detail, a proto zůstává Žlutý Iris nejlepším zpracováním tohoto románu a adaptaci s půvabnou Avrilovou a šovinistickým komisařem Laurencem tři hvězdičky. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný film na všední večer. Trochu mi kazil dojem fakt, že tam ke konci měl románek pomalu každý s každým a i komisař s ústřední reportérkou měli nějakou tu chemii mezi sebou. Aspoň ale byl dostatek podezřelých, z nichž u půlky jsem notnou část filmu neznal jména, tak zřídka se tam objevovala nebo jen byli všichni tak snadno zaměnitelní. Nicméně sympatické osazenstvo mi dávalo prostor pro to fandit všem, částečně jsem doufal opravdu v sebevraždu, ale na druhou stranu dobrý motiv měli všichni, takže jsem chtěl pro změnu všechny zavřít. Smekám tedy před scénáristou/scénáristkou/spisovatelkou, jak to bylo hezky vykonstruováno a jak to i nakonec dopadlo. Film pro mě osvěžilo i to, že se vražda neodehrála ihned a druhou polovinu oživila vražda druhá. Kvalitní oddychová zábava pro vás a vaši drahou polovičku. Nasmějete se, ale budete i napnutí a bude-li nuda, můžete se zabavit hádáním vraha. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama