Reklama

Reklama

L'étrange portrait de la dame en jaune

  • angličtina The Strange Portrait of the Lady in Yellow
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní
Belgie, 2004, 6 min

Obsahy(1)

Film můžeme vnímat jako poctu krvavým italským giallem 60. a 70. let. Všechno se odehrává v koupelně, kdy dívka, která se sprchuje nemá potuchy, kdo přichází ze tmy s koženými rukavicemi. (pan Hnědý)

Recenze (11)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Červené světlo vyzařující zlo, příchod vraha v podkresu tichého šeptání a zvuku kožených rukavic. Postup gialla perfetto. Úhel pohledu kamery geniální, závěr v odrazu rozbitého zrcadla opět podmanivé. ******* Fin de notre amour, La má určitou spojitost s tímhle snímkem (oko na papíře), kdy se detaily prolínají dohromady a dávají tomu větší rozsah. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Atmosférická hra s divákom, sprvu v náznakoch, zanechávanie v nevedomosti a vďaka nevšednej kamere nemožnosť rozhliadnutia po scéne. Precízne vybudovaná postupnosť jednotlivých krokov, od odchodu do sprchy až po záver brutálnej vraždy. Magnifique! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Od tvůrců Hélène Cattet a Bruno Forzani jsem měl zatím možnost vidět dva krátkometrážní snímky a ani jeden z nich mě nepřesvědčil v tom, že by zrovna oni měli zplodit „kultovních gialla“ – jejich celovečerní tvorbu jsem doposud neviděl, takže nechci soudit – každý nějak začíná, ale nic víc než hodně průměrnou podívanou jsem opět neviděl. Opravdu jsem se snažil zapojit svou „představivost“ co to jen šlo, abych si tento kousek užil co možná nejvíc – zvukově to měli podchycené slušně, ale jinak se ve mně začala rodit pochybnost, zda tu trošku i při míře fantazie nehapruje logika. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nazval by som to cvičením divákovej predstavivosti, ale hlavne je to kravina, ktorej podoba sa minula účinkom. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Snímka natočená bez jediného strihu. je to spravené na jeden ťah s čím som sa v krátkometrážnom snímku ešte doteraz nestretol. Kamera sníma odraz dlaždíc na podlahe v zrkadle (že to je v zrkadle si všimnete až vtedy keď sa to zrkadlo rozbije). Je to nepochybne giallo ako zo starej školy s celkom vydarenými zvukovými efektami a vynikajúcou atmosférou ktorá vďaka absencií strihu neukazuje nič čo sa deje v okolí. Stačí iba zvuk a fantázia a ostatné už príde samo. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Mladá žena ve sprše překvapena příchozím, který rozbije zrcadlo. Efektní hra stínů, celé v červené barvě.,stačí zvuk a fantazie. ()

Reklama

Reklama