Reklama

Reklama

Než o všechno přijdeme

(festivalový název)
  • Česko Just Before Losing Everything (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec předstírá, že jde do školy a schová se pod mostem. Uplakaná dospívající dívka leží na lavičce na autobusové zastávce. Přijede si pro ně žena a postupně si je odveze na parkoviště u hypermarketu. Děti vystoupí, žena otevře kufr a vyndá velký pytel na odpadky. Poté všichni tři rychle vejdou do obchodu. (Festival francouzského filmu)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Což o to, natočené je to profesionálně, s citem a schopností zachytit vnitřní drama protagonistů, na druhé straně to ale působí spíš jako vystřižená část většího filmového celku a člověk tak nějak podvědomě očekává nějakou výraznější zápletku zakončenou údernou pointu. Jako závěrečná absolventská práce na filmové škole by to bylo za 5*, tady dávám střízlivé tři. Celkový dojem: 55 %. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Pozitivem je určitě budování napětí, kdy prakticky do poloviny filmu přesně nevíte, o co jde (resp. si různé verze domýšlíte). Jenže v druhé polovině už nečeká žádná pointa, děj tak "nějak doběhne" do konce, a proto to na víc než 3* není. ()

Reklama

dennuska 

všechny recenze uživatele

Od první klapky si divák každou chvíli říká, co se stane za deset vteřin. Skvěle budované napětí trvá nepřetržitě celých 29 minut, které jsou ale možná na krátký film trochu příliš. Za takovou dobu je však v očekávání šokující úderný závěr. Vyústění do ztracena rozhodně není uspokojivé a nadějný snímek utápí ve studně průměru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Do jisté míry tomu chybí jakýkoli moment překvapení (prvních pár minut si sice docela úspěšně hraje na mysteriózno, divák ale začne tušit velmi brzo, o co pravděpodobně půjde), ale čemu to vadí, když je to napínavé skoro jako Greengrassovky. ()

Galerie (4)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama