Reklama

Reklama

Hitlerovy poslední Vánoce

(TV film)
  • Německo Kriegsweihnachten 1944 (více)
Německo, 2004, 51 min

Obsahy(1)

Vánoce jsou svátkem klidu a radosti. Pro většinu lidí však byly Vánoce roku 1944 svátkem zoufalství a smutku... Za pár měsíců měla druhá světová válka skončit, ale pro miliony Evropanů byl prosinec roku 1944 ještě stále obdobím utrpení a obrovské nejistoty. Mír se mnohým zdál být vzdálenější než dřív. A do toho přišly Vánoce. Jedinečný dokument vás provede Evropou v čase posledních vánočních svátků druhé světové války a přiblíží vám jejich zvláštní atmosféru. Situace se lišila místo od místa. Například v Ardenách došlo k jedinečné události – německé a americké jednotky složily zbraně a na několik hodin zapomněly na válku. Duchovním otcem projektu, který spojuje svědectví pamětníků, rekonstrukce i vzácné osobní záznamy, je oceňovaný dokumentarista Guido Knopp. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Guido Knopp nám nabízí zajímavé téma a to válečný rok 1944. Už podle názvu je však celý dokument zaměřený na vánoce a výpovědi zúčastněných, válečné téma je až na druhém místě. Ne že by to bylo úplně špatné ale tohle prostě není můj šálek kávy. (první komentář) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nudné a trochu suchopárne. Tie Vianoce 1944 z hľadiska vojny takmer nič nezaznamenali, preto tu nájdeme len obyčajné svedectvá ľudí, ktorí žili v danom okamihu na danom mieste. Dokument prináša vojnovú atmosféru na základe čiastkových udalostí, nemá z hľadiska dejín ale nejaký významný prínos. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Za mě celkem sympatický dokument (dá-li se něco takového prohlásit o tématu války, obzvlášť dnes, kdy nám jedna zuří za humny a člověku e na takové filmy nekouká zrovna snadno) o Štědrém dnu roku 1944. Ten den se nestalo nic převratného pro celkový vývoj války, ovšem ten den změnil život mnoha lidem. A rozhodně ne k lepšímu. Je fajn si připomenout, že zvěrstva, která prožijeme ovlivní zbytek našeho života. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama