Reklama

Reklama

Století rádia

(TV film)
Česko, 2013, 56 min

Režie:

Roman Vávra

Obsahy(1)

Obraz československých dějin 20. století na pozadí historie rozhlasového vysílání v srdci Evropy. Unikátní dokumentární koláž koncipovaná na základě autentických dobových rozhlasových nahrávek. Rozhlas se stal ve 20. století fenoménem komunikačních možností, který do značné míry ovlivnil naši historii i její vnímání. Dokument Století rádia přichází s unikátním záměrem, prostřednictvím pečlivě vybraných rozhlasových záznamů, filmových archivů i autentických výpovědí přiblíží rozhodující období českých dějin. Tvůrci chtějí ukázat, jak tyto události formovaly médium rádia a naopak, jak rozhlas, klíčový zdroj informací a zábavy a současně propagandistický nástroj zneužitý ideologií, spoluvytvářel a ovlivňoval historii naší země. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Fantomas92 

všechny recenze uživatele

Válka byla přeskočena pár příspěvky, komunismus ukázán jako idylka. Bez vysvětlení by se takovéto dokumenty snad ani neměly vysílat. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Vávrovsky s lehkostí načrtnutý průvodce stoletím rozhlasu s průvodním obrazovým komentářem. To pravé kouzlo zlatých časů rádia je bohužel vystiženo méně než u Vávrova "limonádového" rádia. 3-4* ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama