Reklama

Reklama

Zóna smrti: Čas odplaty

  • Hongkong Sha puo lang 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spletitý příběh o boji syndikátu obchodujícího s lidskými orgány na jedné straně a proplétajícími se policisty z Číny a Thajska na straně druhé. Kříží se zde nejrůznější zájmy v různých prostředích. Šéf syndikátu chce pro sebe sehnat náhradní srdce, čínský policista Kit (Jacky Wu) se snaží dostat v utajení do syndikátu, jeho strýček Wahn (Simon Yam) se pro změnu snaží svého synovce z operace zachránit. Thajský policista Chain (Tony Jaa) potřebuje sehnat dárce kostní dřeně pro svoji dceru... Nakonec se všichni střetnou ve velkém strhujícím finále. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (75)

tombac 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že si Hong Kong do souboje s Indonésií o nejlepší současnou bojovku přizval kromě Thajců nepřímo i Jižní Koreu (vliv The Man from Nowhere je tu dost cítit), takže film na několika místech i díky dobře zvolené hudbě chytá nádech osudovosti. Výsledný mix by mi přišel parádní, nerušit ho mor moderních martial arts filmů: digitální triky a dráty. Několikametrové lety do zdí se dají přežít, ale proč v "povinné" akční sekvenci, kdy nastoupí výrazný záporák a efektně to před sebou poseká jako kombajn, musím sledovat zpomaleně letící ufiknuté digitální prsty? A mimo akci navrch okatě digitálního vlka?! 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEBERU JEDEN ŽIVOT, A DÁM HO NĚKOMU JINÉMU. CO JE NA TOM ŠPATNÉHO?…“ /// Kartel vekslující s lidskejma orgánama nechá zmizet dárce, kterej má zachránit Tonyho dcerku. Jestli čekáte, že to bude stačit k tomu, aby se Jaa nasral a vykopal duši z půlky Honkongu, tak jste vedle jako ekonomickej uprchlík v ČR. Tady se sází na příběh, takže se dost mluví. Ovšem když nadejde akce čas, je na co valit bulvu. Třeba na machra s nožíkem, co ladně proběhne poloplným bytečkem. Nebo frajerský nastoupení do autobusu předním sklem – to jsou věci, který stojej za pozornost. A ne ten příběh, kterej je na akční film zbytečně dramatickej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zmizel můj dárce. 2.) Miluju, když se rve Thajwanec a Thajec v Čínským film pod taktovkou režiséra z Hong Kongu. 3.) Thx za titule „richja“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku jsem tomuhle snímku moc nedávala, protože mi S.P.L. přišel na jednu stranu tak zamotaný, že jsem se dost ztrácela v postavách a na druhou stranu mi připadalo, že se strašně dlouho točil pořád ve stejném tempu a nic z něho nevycházelo. Ovšem po první polovině, se tahle akční věc začne rozpumpovávat a nabere opravdu rychlé tempo. Výborná ponurá atmosféra, výborné bojové kreace. Prostě sečteno a podtrženo je to časovaná bomba. Kdyby ten start tolik nestagnoval ve své podstatě byla by hvězda navíc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asie na vrcholu? No pro někoho možná jo, ale tak ok nebudu kverulovat nakonec mě to celkem bavilo. Dějově je to sice šíleně předvídatelný a v každý scéně jsem tušil co bude následovat v té příští no a některé scény by neuškodilo vystřihnout úplně, ale bitky se mi líbili. Jak už bývá zvykem jsou tvrdý, kontaktní, přehledně natočený a v první půlce dokonce prakticky absentují mnou nenáviděné zpomalovačky. Vůbec první polovina je super a přišla mi hodně ve stylu starých HK akčňáků, škoda, že v polovině druhé tvůrcům přepne a snaží se z toho za každou cenu udělat reakci na přehnaný a na efekt natočený Berandal. Sečteno a podtrženo 60% ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Kromě pár herců nemá dvojka z jedničkou nic moc společného a není to pokračování kvůli kterému by jste museli vidět první díl. Jacky Wu tentokrát z role záporáka z jedničky, přesedlal na hrdinu a přizval si Tonyho Jaa z Thajska. Spolu v akčních scénách roztáčí hotové wuxia peklo ( kritici drátových wuxia scén budou prskat) s dokonalou choreografií za doprovodu drátů, CGI krve, jednoho CGI vlka a občasného přispění postaršího Simona Yama se sekyrkou v ruce. Příběh mi přišel zajímavý a má přednost před akcí ale to neznamená, že by akce bylo málo. Akční finále je doslova vrcholem celého filmu a s perfektní hudbou spolu tvoří epické zakončení. (Také si uvědomíte proč hrdinové používají Sony telefony a záporáci Iphony a Samsungy.) 70% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (2)

  • Ko Hung (Jin Zhang) ve filmu ovládá legendární bojové umění Bak Mei. Mohli jsme ho už vidět ve filmu Kill Bill 2 (2004), kde ho postava Pai Mei (Chia Hui Liu), taktéž ovládala. Bojové umění Bak Mei, se od jiných čínských bojových uměních, odlišuje tím že se zaměřuje tlakové body na těle a ne na svalové, jak to bývá u jiných bojových umění. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama