Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co se dozví o smrti svého bratra, který se "předávkoval zlatými řetězy", se Jack Spade (Keenan Ivory Wayans) vrací z armády (kde dělal sekretářku) do rodného ghetta, aby se pomstil místnímu zločineckému kápu Mr. Big. Za tímto účelem vyhledá pomoc svého dětského hrdiny Johna Sladea (Bernie Casey), který bojoval se zločinem v 70. letech a ten sestaví armádu ze svých přátel (bývalé blaxploitační hvězdy Brown, Hayes, Fargas a James) a společně vytáhnou do boje. Parodie na blaxploitation (populární černošská akční a hororová béčka ze 70. let) ve stylu BLÁZNIVÝCH STŘEL od bratří Wayansových, kteří nám později přinesli sérii SCARY MOVIES. Pro zajímavost podle filmu byl naplánovaný i seriál, ale jeho pilotní díl bez zájmu prošuměl kolem televizních producentů, ačkoliv se v něm vrátila většina z původního hereckého ansámblu. (choze)

(více)

Recenze (12)

Luk80 

všechny recenze uživatele

Tohle je úlet jak hrom. Člověk musí mít rád černošské parodie typu Nevyhrožuj, aby tohle pochopil. Co mě tady nejvíce dostalo, tak to byly boty s mega podpatkami a v nich rybičky, prostě malé akvárka v botách. Nezapomenutelná hláška je - Ženská, tebe snad posedl ďábel, nééé MENZES. Kung Fu Steve James potěšil, tak stejně jako na konci Krs -One, ale ten se aspoň choval přirozeně. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slavná parodická taškařice bří Wayansů beroucí si na paškál odkaz blaxploitation filmů 70. let a to za účasti řady blaxploatačních hvězd jako Jim Brown (jedno z nejlepších blaxploitation THREE THE HARD WAY), Isaac Hayes (TRUCK TURNER), Antonio Fargass (SHAFT, FOXY BROWN, Huggy Bear ze seriálu "STARSKY A HUTCH") a Steve James (bruceploitation BRUCE VS. BLACK DRAGON a ENTER THE GAME OF DEATH). Nejvíc jdou tvůrci samozřejmě po SHAFTOVI, ale najdete tu narážky třeba i na ABBY (černošská verze VYMÍTAČE ĎÁBLA) či BLACK BELT JONES (černošský Bruce Lee). Humor bří Wayansů je dost primitivní, laciný a nezřídka veletrapný (flashback na diskotéku, kde ústřední hrdina s partnerkou při vášnivém tanci omráčí všechny na parketu), ale pár zapichů se povedlo (předávkování zlatými řetězy či skupina hudebníků, chodících po ulici za hrdinou a hrajících jeho shaftovský hudební motiv). K vidění je tu mj. mladičký Chris Rock v jedné ze svých prvních rolí. ()

Reklama

Fritoll 

všechny recenze uživatele

Chcete jít po schodech nebo oknem? Několik skvělých vtipů, několik trapných "vtipů" dostává tuhle parodii do průměru. Když tohle srovnám s parodiemi dnešní doby (např. Disaster Movie), tak musím říct, že toto i například Nevyhrožuj je kvalitativně o 3 třídy výš. Ono vůbec starší filmy jsou na tom většinou líp, ale to je věc názoru. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Docela slušná parodie na filmy o negrech, kde je hodně vtipů, který asi pochopí jedině člověk, co zná filmy, který ve svym komentáři zmínil choze. Já tyhle filmy neznám, takže mi určitě různý vtípky a narážky unikly. Opravdu nevim, jestli je můj úsudek správnej, ale měl jsem prostě pocit, že tam třeba postavy o něčem kecaj a v tom rozhovoru byla narážka na nějakej jinej film, což jsem prostě nepochopil. Jinak je tam samozřejmě i plno vtipů, co pochopí každej, ale občas jsem si u filmu připadal tak trochu jako blbec, co nechápe, o čem je řeč. Přesto jsem se docela dobře bavil, ale řek bych, že tohle je pouze takovej předchůdce a slabší odvar Nevyhrožuj, což je (podle mě) určitě větší zábava. Dávám 3 hvězdičky, ale myslim si, že kdybych znal filmy, který jsou zde parodovaný, tak asi moje hodnocení bude vyšší... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Typický Wayansovský retardovaný humor je naštěstí rozmělněn překvapivě konzistentní a nápaditou poctou blaxploitation filmům. Vedle účasti sedmdesátkových hvězd a výstižné i veskrze vážné linie o nepatřičnosti hrdinů minulého desetiletí v osmdesátých letech zaujme spojení motivů z blaxploitation s prvky z osmdesátých let (grandiózní nápad se zlatými řetězy coby novodobou drogou, která se šíří ghettem). ()

Galerie (168)

Reklama

Reklama