Reklama

Reklama

Pán času - Série 4 (2008) (série)


Další doktor (S04E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Next Doctor

Obsahy(1)

O svátcích by nikdo neměl zůstat sám. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktor se vydává užít trochu vánoční atmosféry do viktoriánského Londýna léta páně 1851. Brzy se však setká s někým, koho nečekal. Se sebou samým. S Kyberstíny, primitivními verzemi Kyberlidí, tu totiž bojuje jiný Doktor, a sice budoucí reinkarnace Doktora stávajícího. Tedy alespoň to tak vypadá. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První Vánoční epizoda, kdy Doktor opustil současnou Zemi a její okolí. Období Viktoriánské Anglie je rozhodně příjemná změna a celá myšlenka „muže co si myslí, že je Doktor“ je rozhodně naplno využitá a zahrána skvělým Davidem Morrisseyem. Vrací se tu ještě sice Cybermeni z alternativní reality, přesto stále to ještě tolik neskřípá jako například v případě neustálého vracení Daleků. Snad jen konec s Cyberkingem je možná trochu přehnaný a i ta Vánoční atmosféra tu stále nějak nefunguje. Přesto rozhodně z Tennantových vánočních dílů ten lepší. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

19. storočie, Viktoriánsky Londýn, toto je fantastické prostredie pre zachytenie tej pravej vianočnej esencie, toho čara, ktoré so sebou tieto sviatky radosti a pokoja prinášajú. O tomto jedinečnom mieste naprieč celým časom a priestorom sa dá hovoriť, že je to ideálom pre vianočný špeciál a vzácna atmosféra o to lepšie vynikne. Doctor sa počas svojho dobrodružstva stretáva s ďalším Doctorom, údajne sa malo jednať o jeho budúce ja, ktoré bolo postihnuté amnéziou. Avšak pravdou je, že tento Doctor ma iba prepožičané znalosti a spomienky skutočného Doctora. Bolo veľmi podarené sledovať tie jednotlivé paralely medzi Doctorom a Jacksonom, najmä v tých aspektoch, kedy prišlo na zaostalosť a nevyvinutosť Jacksonovych vychytávok. Tiež sa nám do toho priplietli Cybermeni a podívaná mohla začať. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento mnou přehlídnutý speciál začíná perfektně, mystická atmosféra pozadí nového Doktora a zbloudilých Cybermenů, které je pouze pomalu rozplétáno. Bohužel jsem se nemohl ubránit pocitu, že Davies tak zhruba od poloviny stopáže moc nevěděl, co si s dobrým námětem v druhé polovině počít, a tak příběh tak nějak nezajímavě a mechanicky doklopýtá do konce své povinné vánoční hodinové stopáže... 80% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

If anyone had to be The Doctor, I'm glad it was you. No, já ne, protože tohle bylo zbytečné plýtvání Morrisseym, o kterém se před tímto speciálem uvažovalo jako o regulérní jedenácté inkarnaci a jak tady dokazuje, tak by šlo o volbu z ranku neskonale geniálních. Každopádně i navzdory tomuto zbytečnému (vy)plýtvání velmi sympatický speciál a to především díky tomu, že to Tennantovi s Morrisseym vzájemně šlape v "buddy movie" pasážích a zároveň proti nim stojí fungující záporáci (vůbec poprvé ve vánočních dílech; až do této doby to v tomto ohledu byla vždy tragédie) v čele se skvostně charismatickou Dervly Kirwan. Navíc jde o jednu velkou uvolněnou dobrodružnou jízdu plnou eskapád, takže jako šestáková jednohubka to funguje výtečně a ne že ne. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty speciály jsou vždycky nejhorší. Nacpou tam vždycky už stokrát viděné nepřátele, vždycky strašné ohrožení celé planety, ale nemá to žádný zajímavý příběh, je to prostě hlavně o akci se špatnými efekty, celkově dost nuda. Na Doctorovi mám nejraději ty komorní příběhy se zajímavou zápletkou. Když jde o velkolepé věci, tak se to povětšinou hroutí jak karty z domečků. Konce sérií a speciály, kdy se snaží o blockbusterové pojetí, jsou skoro vždycky příšerné. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama