Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se, že v posledních dnech planety Země měli všichni zlé sny. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Osvobození Oodi volají na svou planetu Doktora a posílají jej na Zemi, aby završil proroctví o svém zániku. Jejich proroctví však nepředpovídá jen Doktorovu smrt, ale i konec samotného času. Jeho součástí je i návrat Vládce, jehož zlověstná tvář se zjevuje lidstvu ve snech. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, tak vidím, že pokračuje v kvalitě z Vod Marsu. Paráda! Od začátku mě to chytlo a nepustilo. Neskutečný záporák, ten perlí jako jeho kladný protějšek, zajímavá zápletka, Páni času, prostě vše klape. Skvělá jízda. A závěr, to byla fakt vtipná třešnička na dortu. Mimochodem, Vládce bych si dokázal představit i jako kladného hrdinu. Myslím, že přesně pasuje na Doctora. A jeho výkon je stejně skvostný jako Tennantův. Howgh! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vládce je zpět! Asi nejsilnější protivník Doktora. Prvních 30 minut je to jen takový úvod, příprava na ten hlavní děj. Poté už se začne pořádně ten příběh odehrávat, ale na konci vlastně zjišťujeme, že to všechno vlastně nebylo vůbec nic v porovnání s tím, co přijde ve 2. části. Jsem zvědav, vypadá to na epické zakončení působení Davida Tennanta, tak snad nebudu zklamán a David se rozloučí stylově a se ctí! :-) ()

Reklama

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Katastrofa, a tým myslím mimodejová, scenáristická. Pôvodne som chcel tomuto špeciálu udeliť 2 hviezdy, pretože je aspoň o trošku lepší, než zbytočná a trápna Plavba zatratených z 2007-ho, ale nakoniec som musel zmeniť názor. Je to za jednu hviezdu. Simmova verzia Majstra sa tu stala úplnou karikatúrou (radšej ani nekomentujem frekvenciu WTF momentov, ktoré tu predvádza a potom nešikovne vyvažuje trápnymi pokusmi o pútavú/dojemnú charakterizáciu). Desiaty Doktor mi tu lezie na nervy ako nikdy predtým (akoby sa o to snažil naschvál, čo je vzhľadom na čoraz debilnejšiu gradáciu scenára dosť pravdepodobné). Stopáž je prehnaná už v tejto prvej časti špeciálu. Zvrat v jej závere je síce zaujímavý, ale je tak nešťastne načasovaný a vykonštruovaný, že z neho človek nemá žiadnu radosť. Jediná postava, ktorá obe polovice špeciálu vyťahuje z vôd podpriemeru, je Cribbinsov Wilfred. Wilf a Doktor majú vcelku uveriteľnú kvázi-otcovsko-synovskú chémiu, len škoda, že sa jej ujde iba pár scén. Nebyť Wilfovho návratu a nástupu do pozície Doktorovho jednorazového spoločníka, ani by som sa neunúval dopozerať tento absurdne dlhý, únavný, spackaný špeciál. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlé sny nám přivály divácky nejoblíbenějšího Doctorova protivníka a v kombinaci s další (ovšem stále dostatečně zneklidňující) megalomanskou zápletkou o konci všeho a všech se Davies loučí vpravdě královsky. K poslednímu vstupu do Tardis se sice míří velkou oklikou, ale díky dokonale dojemnému vztahu hlavního hrdiny s Wilfredem a exhibici Johna Simma si David má celou dobu s kým nahrát a čím oslňovat. Poslední nádech před skokem do hluboké studené vody. ()

VitaG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle se špatně hodnotí, ale zkusím to. Nejsem žádný velký odpůrce Daviese, ale tady zklamal. Nápad byl dobrý, ale způsob jakým jej RTD přenesl už horší. Návrat Vládce je perfektní volba. John Simm ho hraje famózně ale co mu to scénář provedl??? Místo aby hned začal konat svůj geniální plán na ovládnutí světa, tak tam jen tam jen tak poskakuje hned od svého naprosto debilního "znovuzrození" a chybí snad jen věta "Já jsem malej, ale šikovnej". Tohle si nezasloužil. Doktor jako takový si jede svoje a Tennant se snaží ze svých posledních scén vytřískat co to de. Největší hvězdou je ale Wilfred, jako společník. Celý příběh je nepochopitelně doplněn vyprávěním nejvyššího TL a místy protkán amnézovanou Donou a trapně vsunutým mluvením o záchraném plánu Barracka Obamy. Korunu nasazuje Daviesovo oblíbené "Deus ex machina" čili stroj nesmrtelnosti nějakých obyčejných ufonů, co se vzali kde se vzali. Finále dílu s namnoženým Vládcem by se hodilo do prostřed třetí řady jako hezký vtip, ale ne na konec jedné éry. Ono finále trochu pozvedává konečný proslov nejvyššího Pána času, který přeci jen motivuje kouknout se dál. Inu jako dvojdíl na konci někde první, čtvrté řady by to bylo skvělé, ale na konec RTD éry je to zatraceně nepovedené, jenže Doktorovi přece nedám 2* ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama