Reklama

Reklama

O parádivé Sally

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1976, 8 min

Obsahy(1)

Pohádka o marnotratné holčičce, která se o své věci nestará a kvůli lhaní mamince ji odnese čert. Krátký animovaný film podle pohádky Jana Vladislava. (Karlos80)

Recenze (3)

Rayen1 

všechny recenze uživatele

...a Američani z toho maj noční můry (na YT je celkem dost videí o tom, jak to maj pomalu za creepy pastu), u nás je to normální standart Český pohádky na dobrou noc... :D ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených anglických pohádek, z pera Jana Vladislava, s lehce strašidelným nádechem. Animace se docela povedla, hudba ještě více. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Viděl, a taky ti ji dám, ale jen když mamince řekneš pravdu, že si ji ztratila a že sem ti ji našel. Jinak si přijdu o půlnoci pro tebe, slibuješ?" Povídal černokněžník parádivé Sally. Tak tahle lehce hororová pohádka by mě někdy v 5ti asi pěkně postrašila, až by mi z toho běhal mráz po zádech, dnes se nad tím pousměji a všem dětem bych pak radil, aby se o své věci dobře starali a svým rodičům nelhali, jinak...Hezký komentář od Rudolfa Hrušínského, který zde sedl, animace žádná sláva ale. Jeden z prvních animovaných filmů animátorky, scénáristky a režisérky Doubkové. ()

Zajímavosti (1)

  • Rozprávka bola štátnym podnikom Československý filmexport predaná do zahraničia a cez Learning Corporation of America (ktorá ju predabovala do angličtiny) sa dostala do detského programu Pinwheel na TV stanici Nickelodeon. Od roku 2012 túto rozprávku len na základe opisu deja (ktorý si ich člen pamätal z 80. rokov) hľadala internetová komunita Lost Media Wiki – po päťročnom hľadaní ju našli v roku 2017 na YouTube. (uncle_sam01)

Reklama

Reklama