Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolačka Jane je na pohled normální, i když trochu uzavřenou studentkou. To, že ji nezajímají kluci, nepokládá za příliš důležité (a její matku to spíš těší). Když se v její třídě objeví nová spolužačka Taylor, zjišťuje však, že ji sebevědomá dívka přitahuje mnohem víc než jako pouhá kamarádka. Ústředním tématem snímku však není vztah obou dívek, ale uvědomění si sama sebe a zejména vztah Jane k její matce, která se zpočátku s dceřinou sexuální orientací nedokáže vyrovnat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

feeme 

všechny recenze uživatele

Je to televizní film a nehraje si to na nic víc, to bych brala v potaz. Navíc v opravdu únosné stopáži! Je to tím pádem príma, protože právě tím, že to běží v televizi a umí se to naladit na vnímání gaučového diváka, to může něčemu prospět s ohledem na to téma. S klidem to pár gay holek/kluků může doporučit mámě, aniž by měla stres z přílišné jakési artovosti, a tedy možná podivnosti. A taky mi připadá fajn, že tam nejde o vztah s tou první holkou, ani o to vyrovnávání se s tím zjištěním pro hlavní hrdinku, ale že jde fakt o tu neempatičnost původně naprosto láskyplné mámy. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

V rámci tradičního tempa TV filmů Pravda o Jane nějak nevybočuje ale jako sonda do (ne)všedních rodinných problémů působí dobře a srozumitelně. ()

Reklama

keddy79 

všechny recenze uživatele

Náhodně viděný film v televizi. Jeden z prvních filmů s lesbickou tématikou, co jsem viděla. Už proto nezapomenu. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Bolo by to super- za 4 hviezdy - nebyť toho otrasného hollywoodskeho záveru, kde matka vyhlasuje, že je na dcéru hrdá aj keď je lesba. Veď dcéra môže byť čím chce a matka má právo na svoj názor. Aj keď je opačný, môže ju milovať bez toho aby ho musela meniť. Ale keďže tento film bol natočený na objednávku Spoločnosti na pomoc homosexuálom, ich priateľom a rodičom, musela ho zmeniť v štýle megagýča. Ale 90% filmu bolo fajn analýza Janinyých pocitov a dilem. Klobúk dolu. DODATOK: film som videl znovu 3 roky po 1. peojekcii a pripadal mi tak krásny a presný, že jeho hodnotenie zvyšujem na 100%, hoci stále zastávam názor, že toto je intímna vec, ktorú netreba masaovo deklarovať a nevyhnutne učiť akceptovať ostatných ľudí. Každého o tom poučí život, rovnako ako mňa. Je to prvý L film, ktorý som v živote videl, takže si ho zapamätám navždy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama