Reklama

Reklama

Aningaaq

(festivalový název)
  • USA Aningaaq
Celý film
Krátkometrážní / Drama
USA, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Eskymácký rybář na odlehlém zamrzlém fjordu zachytí v bouři nouzové vysílání astronautky uvízlé ve vesmíru. Přes jazykovou bariéru se jim podaří krátký rozhovor, než se spojení znovu ztratí. Spinoff Gravity, kde je stejný rozhovor z pohledu druhé strany. (noby)

Videa (1)

Celý film

Recenze (90)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Podobně jako spousta ostatní (alespoň dle komentářů) se domnívám, že některé věci mohou zůstat nevysvětleny - a tím si zachovat své kouzlo. Stejně jako onen tajemný hlas z vysílačky, promlouvající k Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock), ve chvílích, kdy se smiřovala se svým koncem. Na druhou stranu, musím uznat, že to měli otec a syn Cuaróni promyšlené do posledních detailů, i včetně této scénky.. ()

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa zamýšľam nad tým, ako veľmi odlišné veci sa môžu odohrávať v tom istom čase. Gravity a Aningaaq ukázali, že akokoľvek odlišné. A môže to byť aj kozmonautka, ktorej ide vo vesmíre o život a Grónčan, ktorý loví ryby. Nemá to žiaden zmysel, tie udalosti nemajú nič spoločné, teda okrem toho, že sa dejú naraz. Ale inak je to proste úplná náhoda, že práve tieto dve udalosti sa spojili cez rádio a prostredníctvom dvoch seba dopĺňajúcich filmov. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Maly pridavok ku Gravity. Akonahle Aningaaq nastartoval vysielacku, hned som bol spat vo vesmire pri kozmonautke Ryan Stone. Este by som prijal taketo male spin-offy na dve sceny - na tu prvu, kde Houston stratil veskeru komunikaciu (a ich reakciu na to) a na scenu, kde Houston znova zachytil signal z cinskeho modulu. Samozrejme male cameo by tam mohol mat Ed Harris. :) Aningaaq je fajn kratas, rozsiruje svet Gravitacie, stal len 100 000 USD, natocil ho syn Alfonsa Cuarona a zaujimave je, ze studio Warner Bros ho planuje nasadit do sutaze o Oscary (v sekcii kratky film), a Gravity tiez tak (v sekcii dlhometrazny film). Takze rodinka Cuaronovcov moze nakoniec sutazit o dva kusky, ak sa prebojuju do uzsieho vyberu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně málo emocí samotného Aningaaqa, osobně se mi mnohem víc líbil tehdy, když jsem v Gravitaci absolutně netušil co říká a díky tomu jsem z něj měl zcela jiný dojem, než tady, kdy je všechno ... Až moc na efekt a skoro to ani nedokáže prodat tu (nejen pro nás, pejskaře) extrémně citovyděračnou linii. I tak je to ale kus dobře odvedené práce, která krásně rozvíjí Gravitaci, ale nic víc. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Pěkná připomínka jedné z nejsilnějších scén Gravity. Tahle bonusovo-crossoverová scéna (mělo se původně ve filmu přestříhávat mezi Sandrou nahoře a eskymákem dole?) možná dokazuje, že každičký moment ve filmu má svůj filozofický přesah. Nebo to alespoň dokazuje, že pánové Cuarónovi mají každičký moment propracovaný a filmařina je baví. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Společně s filmem Gravitace (2013) byl Aningaaq promítán na několika festivalech. Snímek je současně zařazen mezi bonusy na DVD a Blu-Ray filmu Gravitace (2013) (filmsim)

Související novinky

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama