Reklama

Reklama

Top Gear speciál: Napříč Evropou

(TV film)
  • Velká Británie Top Gear: The Perfect Road Trip

Jeremy a Richard vyrážejí na dokonalý výlet napříč Evropou. Z Benátek zamíří do francouzského Pau - města, kde se jela vůbec první Velká cena. Po cestě prostřídají hned několik vozů. Od veteránů po ta nejdražší sportovní auta... (TV Prima)

Recenze (36)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným speciálům, které jsou někdy na místech, kam byste se ani ve snu nepodívali, to po jižní Evropě bylo krapítek slabší, ale vtipné momenty nechyběly. I když tam nebyl James May, tak tam jakoby byl s nimi. Zajímala by mě jeho reakce, až by se na to podíval. No a ta jejich rozdílná reakce na ten jejich výlet. Výlet k balkónu z pohádky, jídlo z chobotnice super tričko "I ♥ James May" ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Je od nich pěkné, že na Jamese tak myslí. :D Nikdy mě ty vymakané káry zas tak nebraly, ale tohleto nevtíravé představení jedněch z nej-lepších/zajímavějších aut prostě člověku přijdu po chuti. Oni se prostě v dnešním světě neztratí a dokážou udělat bordel všude. Prostě jak Jeremy někde zmínil, když vzpomínal na samou špínu a promočený polštář někde v Himalájích - tenhle díl je o tom, jaké by to bylo jet v superautech a žít v luxusu (spaní ve stanech? v žádném případě, pěkně předražené hotely, o to tu jde!) na cestě z Venice do jižní Francie. No suffering guaranteed. Well...a bit. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ačkoliv mi tam James May zase tolik nechyběl (byl vlastně stále s Hammondem), nelze pochybovat o tom, že s ním by to bylo mnohem vtipnější, protože právě tenhle speciál, ač s dobrým námětem, dojel na nedostatek nápadů. Musím ocenit neuvěřitelnou přehlídku ještě neuvěřitelnějších aut (fakt neuvěřitelná paráda, kde na to to BBC bere, to by mě skutečně zajímalo), jejich neustálé soutěžení (závod do St. Tropez) a sázení (tričko s Jamesem Mayem), Clarksonovo věčné zastavování u památek nebo Hammondova věčná (a otravná) nechuť k jídlu. A ten konec byl taky zabitej, ale poměrně v dobrém slova smyslu. A ačkoliv by tomuto speciálu prospěla kratší délka (o dost) já se bavil, zejména u části s nepřeparkovatelným autem a potěšilo mě, že moje milované St. Tropez vypadá pořád jako za času Louise de Funése... Takže zábava je to pořád nadprůměrná, větší fandové do aut se zblázní radostí a ti, co to sledují hlavně proto, že je to sranda (jako já) budou možná lehce zklamaní (jako já). Ale lokace perfektní, Richard perfektní, Jeremy perfektní a konec extrémně vtipný i když falešný a očividně perfektně nahraný a zahraný, ale nevadí... 78%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Já jakožto divák speciálů mohu konstatovat jen to, že tohle je ten nejslabší, který jsem viděl. Pokud sleduju speciál, je to pro sarkastický humor této legendární trojice, teatrální autenticitu, zajímavé lokace a příběh/dobrodružství. Tento speciál neměl ani jedno a navíc v něm chyběl James May. Klakson a Hemond v něm mění luxusní káry každých deset metrů cesty a místo nějaké ucelené myšlenky a scénáře to ukázalo jen dva zazobané Brity po krizi středního věku na dovolené, kteří okázale dokazují, že mohou řídit auta, nad kterými normální člověk může tak maximálně honit ptáka u google images. Působí to zkrátka dojmem, že si tam přijeli pohonit triko, udělat dojem na místní smetánku a plážový kundy, a točení filmu byla až sekundární záležitost. Zklamání, ale věřím, že ortodoxní fandové kár si na tom to své našli. 60% ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný speciál, který není úplný. A to hned ve dvou aspektech. Za prvé chybí James May, který doplňuje elegancí Clarksonovu vychcanost a Hammondovu dravost. Za druhé ten konec nemysleli vážně, že ne. Celý díl vás lákají a pak hovno s octem. Víceméně je to jen hele, my na to máme a kdykoliv budeme chtít, můžeme si zadovádět v půlce Evropy. Pár dobrých momentů to má - rallye, veterán v Monaku, ale jinak je to fakt docela zbytečnost. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Jeremy Clarkson a Richard Hammond sa pri natáčaní natoľko rozvášnili, že za volantom Aston Martin Vanquish a Porsche 911 GT3 prekročili povolenú 90 km/h rýchlosť o viac ako 50 km/h. Od miestnej diaľničnej polície dostali vysokú pokutu a trojmesačný zákaz šoférovania na území Francúzska. (hollci)

Reklama

Reklama