Reklama

Reklama

Dakišimetai

  • Japonsko 抱きしめたい (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na základě skutečného příběhu. Tsukasa byla při autonehodě vážně zraněna, k pohybu potřebuje kolečkové křeslo a občas má problémy s pamětí. Přes to všechno se snaží být samostatná. Jednoho dne potká taxikáře Masakiho. Postupně se do sebe zamilují, ale svou lásku musí bránit před rodiči, kteří jejich vztah neschvalují. Změní se to, když Tsukasa otěhotní... (andiek05)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

wege 

všechny recenze uživatele

Já většinou ty japonské a korejské romantické filmy mám rád, tady jsem se nedokázal naladit. Nedokázal jsem prostě pochopit, proč je ten film prokládán textem, který jednou popisuje nějaký posun v ději a jindy nějaké pocity, jako bychom byli v éře němého filmu. Celý ten film byl takový fádní, obyčejný a za pár měsíců si jej nebudu pamatovat. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Tsukasa měla na střední škole autonehodu s trvalými následky. Musí používat invalidní vozík a trpí poruchami paměti. Do Tsukasy se zamiluje taxikář Masaki a i přes rezistanci jejich rodičů a další obtíže jejich vztah vyústí ve svatbu a narození potomka. Tohle není spoiler, ale věc, kterou se dovíte hned na začátku ;) Příběh je natočen podle skutečnosti, po doběhnutí titulků uvidíte krátké video ze svatby skutečné Tsukasy a skutečného Maasakiho. Film díky tomu působí reálně, skoro jako dokument mapující život Tsukasy po nehodě, občas by ale mohl mít rychlejší spád. Podobné filmy si často neodpustí zbytečně předramatizované scény, které vás mají rozbrečet, tady se bez nich scénárista obešel a i tak vám nejspíš minimálně jedna scéna vžene slzy do očí. Ústřední dvojka mi byla sympatická a musel jsem ji obdivovat za jejich statečnost. No a Keiko Kitagawa, kvůli které jsem se na to podíval, zvládla opět svou roli bravurně. ()

Reklama

Vardara 

všechny recenze uživatele

Film s oblíbenou tematikou, se kterou se setkáváme snad nejvíce v asijských dramatech. Dvojice, kdy jeden z nich má nějaké zdravotní komplikace/znevýhodnění ( a pokud na konci zemře, tak je úspěch zaručen). Vždy se tu sejde více faktorů a ačkoliv komplikacemi trpí pouze jeden člověk s tisíce, vsaďte se, že to bude náš hrdina. Jinak příjemný, pomalu plynoucí film, který zahřeje a možná i někoho donutí vytáhnout kapesník. Solidní tři hvězdičky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna romanticka drama, ktora netlaci na pilu a nesnazi sa citovo vydierat ako korejske filmy. To sa mi na tomto filme pacilo najviac. Trochu mi bolo luto, ze hlavnu hrdinku nechali zomriet, ale dozvedeli sme sa to hned na zaciatku a ked sa film potom znova dostal k okamihu jej smrti, tak to bolo podane tak stroho. Velkym plusom su obidvaja hlavni herci a takisto sa vydaril pozitivne naladeny zaver. K absolutnej spokojnosti mi tam nieco chybalo. Mozno trochu prepracovanejsie vedlajsie postavy a ich interakcia s hlavnym parom, ale aj tak je to nadherny film, ktory stoji minimalne za jedno pozretie. 7/10. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Určitě to není naprostá špička asijských romanťáků, ale má to něco do sebe. Hlavní hrdinka je krásná, příběh je živý, ale také po japonsku trochu sterilní a fádní. Ale to jen v jedné třetině. První polovina je slibná, trpí jen na přechody scén, které mi vadily. Po stránce poznávání a romantiky to určitě nebylo vůbec špatné. Konec se řídí pravidlem "méně je více" a v tomto případě jsem jim to sežral. Co dodat. Japonsko je prostě trochu vážnější a komornější než Jižní Korea, ale také dokáže dostat jehlu pod nehty. Podruhé už ne, ale na jedno shlédnutí určitě nezklame. Příjemné a solidní. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama