Reklama

Reklama

Kamisama to iu tóri

  • Japonsko 神さまの言うとおり (více)

Obsahy(1)

Student druhého ročníku střední školy Takahata Šun si žije poklidným středoškolským životem do té doby, než jednoho dne ve třídě objeví panenka Daruma a nutí všechny přítomné studenty, aby se účastnili dětské hry na způsob Cukr, káva, limonáda. Jenomže ten, koho uvidí, že se pohnul, zemře. Šun absolutně netuší, kdo za tím stojí, a tak mu nezbývá nic jiného, než jen pořád vyhrávat a udržovat tak na živu nejen sebe, ale i svou kamarádku z dětství Ičiku. Nikdo z toho nadšený není, tedy až na jejich spolužáka Takerua, který vypadá, že si smrt svých spolužáků užívá. (Zíza)

(více)

Recenze (15)

D.D.M 

všechny recenze uživatele

Tento film z Japonské kinematografie mě velmi zaujal a to pozitivně i negativně. Velmi si cením nápadu o vražedných hrách, podobně jako u seriálu Hra na oliheň (seriál) (2021). Mě osobně se tento styl a žánr líbí, ale do tohoto filmu to moc nezapadlo. Celkové mínění filmu by bylo i možná mnohem lepší, kdyby se tam nevraždili mladí studenti. Protože na rozdíl od již zmiňovaného seriálu ,,Hra na Oliheň´´ kde si každý dobrovolně vybral, zda se hry bude účastnit, ale zde NE!. Dále mi ve filmu neseděla celá pointa, ale možná jsem špatně vnímavý:-). Z filmu bych ubral trochu tu brutalitu a děti. Obecně kinematografie, kde se vraždí děti, podle mě moc nefunguje, ale někdo může mít i jiný názor. Můj finální verdikt zní, 3 hvězdy na zpracování a nápad a 2 mínusové hvězdy za některé za mě přehnané scény. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Děcka, děcka, pojďme si zahrát hru o přežití. Něco takového od tohle filmu očekával, Miike je všeuměl a každý žánr bez problému zvládne a školní survival už tu jednou byl "Aku no kyōten" a povedl se. Takže sem pevně doufal, že tenhle film, bude na stejné bázi jen s panenkou Daruma, s tím rozdílem, že bude dávat těžší a těžší úkoly. Ale Miike mně historicky prvně naprosto zklamal, to v tělocvičně ještě ušlo, ale zbytek ? Ten vyzněl naprosto do prázdna, lacině a divně, céčkové efekty a absence pořádného násilí, na jaké sem u Miikeho zvyklý. Bych ještě zvládl, ale herci kteří nedali do postav žádné emoce a navíc ani se nikomu v podstatě nešlo fandit. Nudné úkoly a nudnější záporáci, to rozhodně nezachrání. Tyhle věci srážejí film, na úplné dno. Miike tohle už nikdy ne, ještě u žádného z tvých filmů, sem se necítil takhle zklamaný a naštvaný. Proto raději Pazuru. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Japonská kinematografie dále pokračuje ve stírání rozdílů mezi kinem a televizí, takže i nový film proslulého Takašiho Miikeho je jen první díl filmového seriálu podle populární komiksové série. Což znamená, že po dvou hodinách divák místo rozuzlení dostane jen vlezlou vějičku na druhý díl. Snímek přináší vyšinuté hyperstylizované zrcadlo soudobé japonské společnosti a krize hodnot mladé generace, ale příznačně pro apatii a těkavou nesoustředěnost cílového publika co chvíli od nosných prvků uhýbá k fantasmagorickým taškařicím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike je prostě můj favorit z režisérského hlediska, protože vždycky dokonale vystihne formu. Asi se už moc opakuji... ale tohle je další krásná ukázka. Na první pohled je vidět, že snímek vychází z mangy, protože Miike tomu všechno přizpůsobil. Stylizování, ujetost příběhu, ujetost brutality. Je to jen část delšího příběhu, ale i tak se toho děje hodně. Jen mi to stylem i smyslem dost připomínalo "Gantz". ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Aboslútne guilty pleasure. Nekonzistentná hra s divákom o veciach, ktoré do značnej miery popierajú zdravý úsudok. Postavy sú postavené pred absurdné situácie, ktoré ešte podporujú digitalizované repliky slávnych detských hier. Do toho je tu tulák Boh, medializovanie útoku mimozemšťanov, ktoré s príbehom až tak nesúvisia a potom bizarná vyvraždovačka študentov, ktorá má sociálny presah a robí celé dielo zaujímavejším. Je tu kopec dejových zvratov, ktoré sú príjemne vítané, ale len za predpokladu, že prijmeme všetky bizarné pravidlá Miikeho hry. Tak iné až dobré. A pre mňa dvojhodinová zábava plná bizarných ale originálnych režíiných nápadov. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama