Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přímo navazující pokračování povedené splatter komedie, které už sice není ani zdaleka sněhově bílé, ale fanoušky jedničky zklamat nemůže. Fašounské zombies s Herzogem v čele jsou ještě daleko více netradiční, protože u zombies obvyklá rozežranost je poměrně často nahrazena choutkami rozjebat někomu hlavu ručním nářadím. No co už.... Celkově je druhý díl daleko méně slasherový, daleko více on the road, a tím pádem obsažnější, rozmanitější a rozvleklejší. Já jsem spokojený a i když v rámci splatter komedie Mrtvému sněhu ke špičce kousek chybí, pokud se nestane zázrak, měl by se do mé letošní topky vejít. Hodnotím stejně jako jedničku, i když ta je o prsa vietnamské atletky napřed díky pár lekačkám navíc. 85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia ako remeň. Oproti jednotke sa pridalo na vtipe, gore aj akcii. Wirkola sa tu nezastaví vôbec pred ničím, mastí jedno cez druhé, je fuk, či pod tankom skončí zombík alebo deti na pieskovisku. Hrozná vec, ale podaná tak, že to človeku v prvom momente nedôjde. Aj masaker je to teda riadny, toľko poletujúcich končatín a vnútorností som už dávno vo filme nevidel. Zároveň je dejová linka tak stupídna, tak iracionálna, až sa to celé premení na jeden veľký úlet, ktorým vás prevedie špecializovaný, špičkovo vytrénovaný zombie zabijácky tím. :) Asi takto nejak si predstavujem prvotriednu hororovú komédiu, podľa mňa sa to vyrovná Tucker & Dale vs. Evil (2010), dokonca v niektorých ohľadoch je to ešte lepšie. Plný zásah som nedal iba kvôli tým deťom. 85/100 ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak mám pocit, že nám Wirkola dospěl. Naznačovali to už jeho předchozí Lovci čarodějnic. Po vyloženě teenagerskejch blbinkách typu Kill Buljo a Død snø je tu najednou dospělácká komedie plná skvělejch gagů a povedenejch hlášek, navíc s emočně silným závěrem! :-) Vidět slabší jedničku není třeba, je to vlastně ztráta času, bohatě stačí pětiminutový shrnutí předcházejících událostí na začátku týhle parádní zombie-komedie. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednička je pro mě osobně jedním z nejpamátnějších hororů tohoto tisíciletí, tohle je solidní třešnička. Parodický zombie splatter, kde vás sice čeká dost trapnýho humoru, ale sem tam se i zadaří a hlavně, když přijde na akci a ohnilý náckové masakrují co jim přijde do cesty (děti, invalidy, mamky s kočárky nevyjímaje), to prostě vykouzlí úsměv na tváři mnohým z nás. Před lety bych jistě dal 4*, teď jsem mnohem náročnější blb. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|84%| Oproti předchozímu dílu obrovský skok vpřed. Dějově to navázalo přesně v okamžiku (v minutě) kde skončil první díl. Zde nehrozí pomalý rozjezd, od začátku do konce je film nabit skvělými scény. Pobavíme se tu po komediální stránce, akční atd. Akční scény jsou krásně komediálně sladěny a to do neuvěřitelných detailů, ze kterých jsem se válel smíchy a tleskal jsem, jak se to režisérovi povedlo. Tím myslím i, že to nebylo trapné, ale upřímně vtipné. Výbuch dělem tak, že maminky s jejich miminy v kočárku vybuchli, až mimina stačila ve vteřině zavřískat – to se jen tak nevidí. Takže ta krvavost je brána jako komedie – takže brutalita se tu řešit vůbec nedá. Jen mohlo být lepší a delší finále – něco bych přidal, abych ten plný počet * nakonec udělil. Ale nevadí, i tak se jedná o skvělou akční zombie komedii s nácky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)

Reklama

Reklama