Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

genetique 

všechny recenze uživatele

Fanúšikmi veľmi očakávané pokračovanie rozhodne nesklamalo a päť rokov čakania prinieslo svoje ovocie. Wirkola je šialenec a ktovie ako by dopadla jeho hollywoodska prvotina, nebyť dohľadu štúdií. Každopádne svoje zmagorené nápady si ušetril a všetko to pekne naservíroval do tohto nekompromisného zombie masakru. Kým prvá časť bola vyvražďovačkou s bláznivou zombie myšlienkou, toto pokračovanie je minimálne druhou mocninou všetkých krvavých scén, zvrátené a zvrhlé scény sú prešikované originálnym čiernym humorom ad absurdum, ktorý mi neskutočne sadol. Pripúšťam, že niekedy to bolo možno za hranicou unesiteľnosti, ale ak pripravíte svoje žalúdky na podobné úchylné zverstvá a upustíte uzdu prístupnosti , tak sa vám Wirkola odvďačí parádnou zábavnou lahôdkou. Navyše je vidieť väčší rozpočet, zombíci sú ako zo škatuľky, akciou sa nešetrilo a musím pochváliť prácu kamery. Ja som nanajvýš spoko. 85%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola je zvíře!! Těžko říct, co z filmu je nejvíc fucked up, protože vesměs téměř všechno tady je absolutně nekorektní, neortodoxní a v klasickém filmovém žánru nezvyklé! Zabíjení vozíčkářů a přejíždění dětí na pískovišti tankem na pozadí útoku nacistických zombíků na Norsko, americký zombie squad a homosexuální recepční z muzea nebo hromada ujetého, přitaženého gore? Tohle všechno teda diváka znuděného klasickým mainstreamem dost potěší a moje radost po zhlédnutí vzlétla do nebes. Když k tomu přidám jasnou režisérovu vizi, kde oproti 1. dílu (který byl velmi slabý a podprůměrný) přidal na zábavě a vyzrál do podoby, ve které si je jistý, co chce filmem říct a k tomu perfektní, ba až bezkonkurenční vizuál, tak ve výsledku nemám co vytknout. Šťavnatá, svižná a krvavá zábava, které bych bral hned nášup v podobě seriálu nebo alespoň třetího dílu. Wirkola si mě svým odlišným, ale přesto zábavným stylem získává víc a víc a já jen doufám, že se chystá něco nového. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Okázalou sebereflexivitou, úplnou změnou žánrové polohy (oproti jedničce) včetně zjevné neukotvenosti v reálném (fikčním) světě film vytváří jakýsi ironický, metafikční prvoplánový paskvil, který si vytváří vlastní (žánrová) pravidla a divákovi se snaží zavděčit za každou cenu, což je bohužel v mnoha momentech na škodu. Celkově opět 3*, takže ok, ale už stačí. A mimochodem, zombie tu vůbec nevypadají jako zombie, spíš jako podivní skřeti z Pána prstenů. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|84%| Oproti předchozímu dílu obrovský skok vpřed. Dějově to navázalo přesně v okamžiku (v minutě) kde skončil první díl. Zde nehrozí pomalý rozjezd, od začátku do konce je film nabit skvělými scény. Pobavíme se tu po komediální stránce, akční atd. Akční scény jsou krásně komediálně sladěny a to do neuvěřitelných detailů, ze kterých jsem se válel smíchy a tleskal jsem, jak se to režisérovi povedlo. Tím myslím i, že to nebylo trapné, ale upřímně vtipné. Výbuch dělem tak, že maminky s jejich miminy v kočárku vybuchli, až mimina stačila ve vteřině zavřískat – to se jen tak nevidí. Takže ta krvavost je brána jako komedie – takže brutalita se tu řešit vůbec nedá. Jen mohlo být lepší a delší finále – něco bych přidal, abych ten plný počet * nakonec udělil. Ale nevadí, i tak se jedná o skvělou akční zombie komedii s nácky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozná chujovina, ale tu je aspoň mäso rovno od začiatku, takže je to zákonite lepšie a zábavnejšie ako jednotka. Za hrsť dobrých nápadov, za hrsť vydarených gagov, šťavnaté gore. Len škoda, že bitka, ku ktorej sa dlho schyľuje, nedostojí očakávaniam, rozhodne by si zaslúžila viac krvavého slizu a čriev. Najlepšia scéna: vyslobodzovanie zapadnutého auta. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)

Reklama

Reklama