Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fajnovej komediální zombie masakr. Na rozdíl od prvního dílu je tu spousta milých, krutě vtipných scén - třeba taková masáž srdce mě takřka hned na začátku totálně odzbrojila. Nejsem úplně fanoušek podobných komediálních splatterů, ale u tohoto jsem se bavil. Celkově tak na pomezí 3 a 4 hvězdiček, ale závěrečná "A Total Eclipse of the Heart" sekvence jednoznačně rozhodla o vyšším hodnocení. Ta má vskutku kultovní potenciál, pustil jsem si ji už několikrát za sebou. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola je zvíře!! Těžko říct, co z filmu je nejvíc fucked up, protože vesměs téměř všechno tady je absolutně nekorektní, neortodoxní a v klasickém filmovém žánru nezvyklé! Zabíjení vozíčkářů a přejíždění dětí na pískovišti tankem na pozadí útoku nacistických zombíků na Norsko, americký zombie squad a homosexuální recepční z muzea nebo hromada ujetého, přitaženého gore? Tohle všechno teda diváka znuděného klasickým mainstreamem dost potěší a moje radost po zhlédnutí vzlétla do nebes. Když k tomu přidám jasnou režisérovu vizi, kde oproti 1. dílu (který byl velmi slabý a podprůměrný) přidal na zábavě a vyzrál do podoby, ve které si je jistý, co chce filmem říct a k tomu perfektní, ba až bezkonkurenční vizuál, tak ve výsledku nemám co vytknout. Šťavnatá, svižná a krvavá zábava, které bych bral hned nášup v podobě seriálu nebo alespoň třetího dílu. Wirkola si mě svým odlišným, ale přesto zábavným stylem získává víc a víc a já jen doufám, že se chystá něco nového. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Okázalou sebereflexivitou, úplnou změnou žánrové polohy (oproti jedničce) včetně zjevné neukotvenosti v reálném (fikčním) světě film vytváří jakýsi ironický, metafikční prvoplánový paskvil, který si vytváří vlastní (žánrová) pravidla a divákovi se snaží zavděčit za každou cenu, což je bohužel v mnoha momentech na škodu. Celkově opět 3*, takže ok, ale už stačí. A mimochodem, zombie tu vůbec nevypadají jako zombie, spíš jako podivní skřeti z Pána prstenů. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mierny pokrok v kvalite oproti prvému filmu, ale celkovo to vyjde tak nejak na stejno. Krvi i zombíkov si užijete, technicky veľmi niet čo zlepšovať, tu je to skôr o príbehu. Originálne to nie je, ale ako dôvod na zombie masaker ok. Vtipy a čierny humor sa vyskytujú často, ale ich kvalita je na úrovni pokus-omyl a častejšie to zaváňalo trapasom. Na pozretie fajn, ale čakal som viac. 60%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto už bola bláznivina. Keby nebolo prvej časti, tak by som hodnotil inak. Jednotka bola tisíc krát lepšia. Film má veľa a VEĽA vtipných scén, asi najlepšia bola poskytnutie prvej pomoci Bobbymu. Druhý diel však stratil úplne význam, čo sa názvu filmu týka, človek by čakal že už keď sa náckovia presunú do mesta v Nórsku, tak bude aspoň zasnežené a nie že sa trištvrte filmu bude odohrávať na slnečných lúkach. Ale možno aj to mal byť jeden z vtipov. Potešil ma návrat Henriksena, ale hral teda strašnú postavu. Celkovo postavy neboli veľmi zaujímavé, kapitán polície ako aj ženské osadenstvo zombie squatu ma dosť rozčuľovalo. Ako som ale písal aj pri jednotke, tak aj tento film dokáže miestami prekvapiť, hlavne sa mi páčilo, že také veľké béčko môže vyzerať tak neamatérsky až by som povedal na celkom profesionálnej filmárskej úrovni. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama