Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet NOK 35 miliónov ($5,6milióna)Tržby Celosvetovo $1,149,000▐ teda, tak toto je haluz, do ktorej okrem Naci zombiikov zasiahnú aj ruský zombii a likvidačný zombii tím z USA, fakt haluz veľkolepá, masky premakané, krvavá likvidácia až nadmieru a nápaditosť teda tá sa tu sype tiež vo veľkom, moc podarené /80%/ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

(70%) Už ani ne tak gore, jako spíš splatter. Ale sakra zábavnej splatter, navíc načichlý špetkou fantasy. Zdejší svět prokletých nazi zombies má už svá pravidla (když zlikviduješ kápa, zlikviduješ všechny), ale jelikož se pohybujeme ve vodách crazy komedie, odpustíme mu to. Štědrý rozpočet jde znát: dvojka je ve všech ohledech větší, rozmáchlejší a krvavější. Jestli je to ale úplně dobře, na to si musíte odpovědět sami. Jinak mě osobně nejvíc pobavila nešťastná zombie v podání Kristoffera Jonera. Ta toho odsrala skutečně hodně ;) ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Snad ještě horší než jednička. Příšerné obsazení, krajně stupidní děj, a záplava krve a blitek (v tom filmu každou chvíli nějaká postava zvrací - lidi trpící emetofobií by se měli téhle sračce obloukem vyhnout). Jediné plus, které jsem zde našel, vidím v tom, že je na začátku v rychlosti zrekapitulován děj jedničky, aby se člověk, který ji neviděl nebo ji viděl před dlouhou dobou, rychle zorientoval; vše co následuje poté je ale vrchol demence. Příšerný český název tomu jen nasadil korunu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Svou milou z hrobu vykopej, potom se pomiluj s ní... nemrtvá něha, sex divokej... samou láskou tě sní!" Zombicky pomalu a s námahou, přesto správně náckovsky fanaticky... ten pravicí hajlující ZOMBIE FARÁŘ, chrčící svoje "Sieg Heil!" mě totálně rozsekal. Stejně jako chirurg, s úsměvem na rtu sdělující pacientovi: "Mám pro vás aspoň jednu dobrou zprávu. Tu ruku jsme zachránili a přišili vám zpět!" Taky děkuju za tip, čím podložit kola zapadlého auta, velmi kreativní nápad, v managerské hantýrce "thinking out of the box". Nebo kde splašit hadici pro přečerpání nafty do nádrže tanku. No kde asi, jsme zombíci a střev je všude kolem dostatek :-). Tommy Wirkola, to je šikula. Mrtvý sníh z r.2009 nepoužil ani na stavbu obyč sněhuláka, ani na nějakou neškodnou koulovačku s recyklovanými zombíky, kvůli jistému zisku, protože jednička vydělala. Naopak, teprve teď se pořádně rozšoupnul! Takže můj bojový plán je jasný. Napřed si zopakuju trojhvězdičkovou jedničku (a jsem zvědavej, jak si ji užiju tentokrát, s novýma očima...) a pak hurá, resp. "Ура!" znovu na tuhle vypečenou dvojku. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nazi zombie jsou zpět a ještě vě větším, vtipnějším, brutálnějším(o dost brutálnějším) a odlehčenějším stylu. Dead Snow 2 je prostě lidově řečeno nářez. O proti jedničce se zvýšil také rozpočet, takže je znát vylepšení snad ve všem. Od gore až po masky. Výhodou druhého dílu je jeho odlehčenost. Nebere se vážně a tak jsme svědky moha vtipných situací, kde se např. dozvíte, co vše se dá dělat se střevy nebo kde se také zabíjejí všechny věkové skupiny. Prostě masakr jak sviňe, u kterého jsem se dost nasmál a to je také velké plus filmu. HUMOR!!!!!!!!! Naprostá masakrální nálož. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)

Reklama

Reklama