Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kravinka, která ale potěší. Náckům nestačilo, že dostali nakopáno před sedmdesáti léty a tak opět lezou na zemský povrch, aby si to s nima jeden norskej týpek a trojice emerických nerdů rozdala nanovo a... je to prostě jízda, jestli mi jednička přišla spíš trapná než vtipná, tak dvojka... jako takhle, pořád je to hrozná trapárna, ale aspoň už je skutečně ftipná, s dostatkem gore scén (který působí spíš srandovně než nechutně, viz. hadice na benzín z tenkýho střeva) a konečně pořádnou akcí. Ještě pobavilo logo teho Zombie squad, dobré pomrknutí na Devítipalcové hřebíky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá akčná hororová komédia, ktorá je pokračovaním vydarenej jednotky. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa okamžite po udalostiach predchádzajúceho dielu, muž, ktorý ako jediný prežil útok nacistických zombií skončí v nemocnici, pričom mu jeho verziu očakávane nikto neverí a sám je obviňovaný z vrážd svojich priateľov. Ale podarí sa mu uniknúť a oživené nacistické zombie sa vo svojom vražednom ťažení chystajú pokračovať a tak chce urobiť všetko preto, aby ich konečne zastavil. A pomáha mu pritom nielen skupina nových priateľov, ale aj zombie ruka, ktorá mu bola omylom prišitá. So spracovaním som nadmieru spokojný, toto pokračovanie ponúka veľký potenciál pre mimoriadne zábavné béčko a ten sa podaril využiť snáď úplne naplno. Úvod okamžite nadviaže na predchádzajúci diel a netreba vôbec na nič čakať, film si už po chvíli nastaví vysokú úroveň zábavnosti a pod tú už ani na okamih neklesne. Je tu množstvo výborných nápadov, tu som mal skutočne miestami pocit, že jedna vydarená sekvencia strieda druhú, navyše tvorcovia sa nebáli žiadnych hraníc a tak nemajú problém ani s tým, čo mnohé podobné filmy a našťastie to ani raz neupadne do stereotypu, neustále prichádza niečo nové. Takže toto ma skutočne bavilo od samotného začiatku až do konca. Akcie je tu plno a je výborná. Po hororovej stránke to očakávane moc nefunguje, keďže o atmosféru alebo napätie tu nejde prakticky vôbec, ale to mi ani trochu neprekáža. Hlavne, že nacistické zombie tu majú plno priestoru, pričom o akciu sa nestarajú len oni, všetky akčné sekvecie sú technicky skvelo zvládnuté, rôznych zabití je tu nespočet a všetko je nápadité, slušné krvavé a aj úplne nekompromisné, keďže tu nie je ušetrený vôbec nikto. A za zmienku stoja hlavne všetky scény s tankom, obzvlášť nekompromisné vhodenie ženy pod pásy alebo smrť chlapca. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavný hrdina je opäť bez problémov, ale sadli mi aj všetky nové postavy, ako fanúšikovia, rukojemník alebo policajt. Réžia a technická stránka sú skvelé, výborná vizuálna stránka, vydarené triky a úplne ideálna atmosféra, tu nemôžem nič vytknúť. Takže som mimoriadne spokojný, vo svojej kategórii patrí Dead snow 2 medzi to najlepšie, čo som vôbec videl a kľudne by som uvítal aj trojku. 79% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl pořádně nevěděl, jestli chce bejt vážnej a nebo vážně vtipnej. To druhej díl už je jiná kávička. Ten je totiž k smíchu od začátku do konce a všechno, co se v něm stane je absolutní nadsázka. A přitom to začíná nevinně. Stačí, že hlavnímu hrdinovi přišijou ruku z jedné zombie. To se pak začnou dít takové divy, že kohokoliv hlavní postava potká, toho si z hlavy už jen tak nevypudíte. U mě zaručeně nejvíce vede ten metro-gay pozér s nenápadně finským příjmením. Tyhle nenápadné severské narážky vysloveně dokážou zvednout náladu. Ostatně jako celý tenhle dil. Přiznávám se, že jsem nečekal, jak moc se budu smát a jak moc budu chtít další výbuchy uprostřed norské přírody. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podnapilém stavu se jedná o docela koukatelnou záležitost. Bohužel, během filmu určitě vystřízlivíte. Absolutně vymizela hororová stránka a máme tu docela svěží komedii, což jsem rozhodně uvítal. V mnoha ohledech i lehoulince orginální komedii. Marně vzpomínám, kde jinde je k vidění sex s hrozně krásnou zombií. Podobných kousků je ve filmu více. Bohužel, děj už tolik poutavý není a má hromadu nudných míst, takže převažovala spíše zívačka, která byla čas od času přetavena v mírné pousmání se. Tohle do červených čísel nepatří a je jen otázkou času, než z nich film zmizí. Rozhodně mnohem lepší než první sračkoidní díl, ale kdovíjaká paráda to taky nebyla. Zřejmě jsem nebyl pro tento film vhodně naladěn. Velmi pěkné 2 *. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe první díl, tohle je teprve komediální nářez. Od Tuckera vs Zlo jsem neviděl srovnatelnější hororovou komedii a Dead Snow 2 více než překvapil. Nápadů a vtipných scén najdeme spoustu, masky zombie nacistů výborné a do toho Ruská armáda, to už byl vrchol. Nemám sebemenší námitku, tohle je přesně můj šálek čaje. Krev, masakr a do toho vložené komediální prvky, fakt špica .. 9/10 = 91% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)

Reklama

Reklama