Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jedničku si už moc nepamatuju, takže těžko porovnávat. Jedno je ale jisté, dvojka je jiná. Co do komediální stránky je to určitě bohatší (některé momenty byly opravdu výborné) a dějově je to úplně o něčem jiném. Příběh je zpočátku celkem zajímavě rozehrán a dobře navazuje na jedničku, což oceňuju, nicméně si myslím, že postupem času to začalo ztrácet. Navíc se objevovaly momenty, který byly dle mého spíš trapně ujetý než vtipný. Závěr taky nic moc, takže celkově hodnotím jen průměrně. Ale chtěl bych ještě jednou zdůraznit - některé scénky a hlášky, hlavně z první poloviny, byly perfektní. 65% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Plnokrevná zombie komedie, která je (na rozdíl od jedničky) po celou dobu skutečně zábavná. Wirkola je tak politicky nekorektní, až to postupně začne být předvídatelné, ale naštěstí se mu ty vtipy většinou daří a některé se mnou zůstanou ještě hodně dlouho. Jednoduše nejde o nic víc a o nic míň než o dobře zvládnutou poctu jednomu hororovému sužánru. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|84%| Oproti předchozímu dílu obrovský skok vpřed. Dějově to navázalo přesně v okamžiku (v minutě) kde skončil první díl. Zde nehrozí pomalý rozjezd, od začátku do konce je film nabit skvělými scény. Pobavíme se tu po komediální stránce, akční atd. Akční scény jsou krásně komediálně sladěny a to do neuvěřitelných detailů, ze kterých jsem se válel smíchy a tleskal jsem, jak se to režisérovi povedlo. Tím myslím i, že to nebylo trapné, ale upřímně vtipné. Výbuch dělem tak, že maminky s jejich miminy v kočárku vybuchli, až mimina stačila ve vteřině zavřískat – to se jen tak nevidí. Takže ta krvavost je brána jako komedie – takže brutalita se tu řešit vůbec nedá. Jen mohlo být lepší a delší finále – něco bych přidal, abych ten plný počet * nakonec udělil. Ale nevadí, i tak se jedná o skvělou akční zombie komedii s nácky. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si pustil jedničku, abych si připomněl děj. Na Blu Ray verzi parádní podívaná. Napětí, příjemné horské prostředí...Pak jsem pustil dvojku a bohužel, z horroru se stala akční komedie. Přehlídka masek na bitevním poli, přihlouplé trio z USA a jako třešnička na dortu gay z muzea... a ta šukačka na konci - HNUS! Já chtěl vidět horror! Místo toho jsem se modlil, aby tahle nudná komedie skončila. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fanúšikmi veľmi očakávané pokračovanie rozhodne nesklamalo a päť rokov čakania prinieslo svoje ovocie. Wirkola je šialenec a ktovie ako by dopadla jeho hollywoodska prvotina, nebyť dohľadu štúdií. Každopádne svoje zmagorené nápady si ušetril a všetko to pekne naservíroval do tohto nekompromisného zombie masakru. Kým prvá časť bola vyvražďovačkou s bláznivou zombie myšlienkou, toto pokračovanie je minimálne druhou mocninou všetkých krvavých scén, zvrátené a zvrhlé scény sú prešikované originálnym čiernym humorom ad absurdum, ktorý mi neskutočne sadol. Pripúšťam, že niekedy to bolo možno za hranicou unesiteľnosti, ale ak pripravíte svoje žalúdky na podobné úchylné zverstvá a upustíte uzdu prístupnosti , tak sa vám Wirkola odvďačí parádnou zábavnou lahôdkou. Navyše je vidieť väčší rozpočet, zombíci sú ako zo škatuľky, akciou sa nešetrilo a musím pochváliť prácu kamery. Ja som nanajvýš spoko. 85%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)

Reklama

Reklama