Reklama

Reklama

Tunguzský meteorit

(TV film)
  • Německo Das Rätsel von Tunguska (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dne 30. června 1908 dojde na Sibiři k největšímu výbuchu v dějinách lidstva. Během pouhé hodiny zpustoší exploze a následný rozsáhlý požár oblast lesa o rozloze Londýna a širokého okolí. Tunguzské peklo prý bylo mnohonásobně horší než hirošimské. Lidé, kteří byli svědky této události, si mysleli, že přišel soudný den. Rázovou vlnu zachytily seizmografy po celém světě, ale nikdo netušil, kde se vzala. Tunguzka dodnes zůstává záhadou. Cílem nové výpravy je ověřit jak pravděpodobné, tak naprosto šílené teorie o příčinách pohromy a dospět k vědeckému vysvětlení této moderní legendy. Byl to meteorit? Experiment geniálního vynálezce Nikoly Tesly? Mimozemská loď? Test atomové bomby...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o tomto kontroverzním tématu. Teorií je spoustu, kdo ví, která je pravá... Je to opravdu dobře udělané. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě komplexní přehled všeho, co se dnes dá o tunguské události dozvědět. Včetně archivních Kulikových záznamů. Jsou zde uvedeny i konspirační teorie, včetně té o Nikola Teslovi, a pak vědecké, které si ale při vysvětlování nezadají s těmi konspiračními - vždy to chce trochu víry. A tak jedinými fakty jsou podivné chování elektronických přístrojů v oblasti Modlitební hory, davové šílenství nebo zmagnetizované hory. ()

Reklama

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Objasnění Tunguzské záhady se stává čím dál více nemožným a to má za příčinu narůstání teorií, kterých je dodnes kolem 120. Pokud to nedokázal Leonid Kulik 20 let po události, pak 100 let po události bude všechno několikrát těžší. Terén se rok od roku mění a jak jsme si v tomto dokumentu mohli všimnout, míst, které jsou opravdovou lokací výbuchu (ať už čehokoli), je více než jsme si mysleli. Myslím, že Tunguzská záhada zůstane záhadou navždy, ale není to právě to její kouzlo? Přesto má kadý vědec zabývající se událostí v Tunguzce svou vlastní teorii, které věří a propaguje ji. Například A. C. Clark byl přesvědčen o výbuchu komety. Samozřejmě výborný dokument. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Souhrn teorií k záhadě, která kvůli absenci hmatatelných důkazů už přes sto let dráždí představivost odborníků i laické veřejnosti. Od těch vysoce pravděpodobných (exploze vesmírného tělesa v zemské atmosféře), přes méně možné (výbuch zemního plynu spjatý s vulkanickou činností), až po ryze fantas-magorické (černá díra, Teslův Dokonalý trik). Nemusím si však na Sibiři hrát na mineraloga, abych v tom měl jasno. To jen malý Vladimír Vladimirovič sfukoval svíčky na narozeninovém dortu a trochu to přehnal. Štváčské a prozápadní řeči o tom, že tehdá ještě nebyl na světě, jsou jen důmyslnou propagandou.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto sa zaujíma o túto udalosť, nájde tu kompletné informácie, resp. teórie o príčinách tejto záhady. Avšak i človeka neznalého Tunguzská katarsrofa určite nebude nudiť. Kvalitný dokument, kto vie, ako to celé vlasne bolo. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama