Reklama

Reklama

Jean Marais - Autoportrét

(TV film)
  • Francie Jean Marais par Jean Marais
Francie, 1995, 66 min

Hrají:

Jean Marais (a.z.)

Obsahy(1)

Legendární herec a výtvarník vypráví o svém životě, díle a lidech, kteří ho ovlivnili. (Česká televize)

Recenze (8)

Ahas_ver 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl poprvé včera, dva roky po uvedení v TV k stému výročí narození herce. Jean Marais je jeden z mých nejoblíbenějších filmových herců a dokument mapuje cestu od počátku jeho filmového i divadelního herectví po závěr kariéry. Vypravěčem je sám Marais, který velmi civilním, příjemným způsobem vypráví o svém dětství, mládí, spolupráci s Jeanem Cocteauem atd. Velký umělec, naplněný život, nesmazatelná stopa a ..... povedený dokument. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Jean Marais bol môj detský herecký idol. Predchodca Belmonda a Delona. Dosť ma vykoľajilo, keď som sa dozvedel o jeho orientácii. Väčšina si ho pamätá z filmov o Fantomasovi, ale on bol najmä skvelý divadelný herec. Jeho pohľad je nenapodobiteľný. Možno Anthony Hopkins sa vie pozrieť tak autoritatívne. S jeho výpovede cítiť úprimnosť veľkého umelca, ktorý netrpí komplexmi.. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Sólo pro srdce umělcovo. Inspirace štěstím. Poetika vět nadanosti, úryvky senzitivnosti nitra. Óda lidu poponáší velikost umělcova génia, z hrdla slova pokorná se linou. Učitel a žák v dobrém světle taktu umělecké nadpozemskosti. Svěřit své vzpomínky, nerozlučitelné pocity nostalgii romantických a historických příběhů auditoriu, které je s to poslouchat a naslouchat charakteru korespondence intelektu opojení z umění a čekat na doteky, které byly nakloněny snům čistým a upřímným. ()

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost nejen pro ty, kteří se pokládají za fanoušky Jeana Maraise. Někdo možná namítne, že se jedná jen o výcuc z jeho divadelní tvorby a vztahu s Jeanem Cocteau, ale když si uvědomíte, o jak významnou část jeho života jde, stačí to, aby jste si udělali nejen obrázek o tom, kdo to vlastně Jean Marais byl. Popis jeho učinkování ve Fantomasovi opravdu oželíte :-). ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Beru věci z té lepší stránky. Jsem za každých okolností šťastný."                                                                                       V osobní zpovědi Jeana Maraise jsem se dověděla spoustu nových souvislostí. Nikde jsem bohužel nenašla všechny jeho divadelní hry, které režíroval. Pokud někdo má tyto informace, ráda uvítám v poště. Díky! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama