Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (264)

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

S ČT , alespoň co se zpravodajství a dokumentaristiky jsem se rozešel již dávno. Ale voni všichni, že prý právě todle je ten supermegahustejvtipnej vodvaz. -- Leda tak řídká stolice. Už jednou jsem si takhle naletěl-, že prý ty časozběry paní Třeštíkový to všechno posunou jinam (nedokoukal jsem tu ohromnou porci hyenismu ani jednou, takže jsem ani nehodnotil), ale proboha tohle? Možná na začátku ,,vtipný" nápad-kam až s těmi verky dojedem? Tak dojeli, kam dojeli, ovšem pak se to rozjelo. I ČT došlo, že prodat se dá všecičko, na co lidi čumí. Další a další řady byli v plánu. A tak dvoutakty (sem tam fiat) sjezdíme co se dá. Kdyby jen tohle, šlo by o nudnou stokrát mletou melánž, ale ty kecy...kecy-furt stejný ubohý (z prdele tahaný) ftipy, náčelník výletu nejistý uřvaný sociopat, naprostá absence pokory a debilní rasistický humory a zase další kecy.-- Kdykoli kamkoli jedu-jedno pravidlo je neměnný! Přizpůsobit se místním zvykům i lidem. Tohle je pro mě základní premisa slušnosti v rámci výletů do jinam (tohle ovšem očekávám i od návštěvníků k nám).--- Jsem zavilý odpůrce tzv. politické korektnosti (stejně nebezpečné jako náckovství), ale ta úporná snaha býti světoví, ftipný za každou cenu a přitom jen maskující své buranství-no to mě fakt nasralo! ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Celovečerním trabantům se dá vyčítat asi jenom to, že někde existuje o čtyři hodiny delší a obsahově ještě více vytuněná seriálová verze. To však nic nemění na tom, že samotný film funguje skvěle. Má to spád, úchvatné záběry z cest a úžasnou chemii všech zúčastněných (Poláci jsou svým tradičním "přístupem" naprosto geniální). Psát komentář 8 let po premiéře se pak může zdát mírně kontraproduktivní, ale pokud si díky tomu najde k Přibáňovi a jeho partě cestu více lidí, budu jen rád. Já si mezitím dokoukám ten zbytek, co jsem doposud po hříchu opomíjel. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jsem sice zvyklý na kvalitu vánočních speciálů Top Gearu, ale na české poměry je trabantové dobrodružství také svým způsobem zábavné. Bohužel tento dokument trpí nevyvážeností mezi nudnými pasážemi (přejezdy, opakování podobných scén, koupání) a potenciálně zajímavými pasážemi, které jsou nastříhané zase zbytečně zkratkovitě (problémy na cestě, opravy, technické záležitosti). Předchozí Afrika mi proto přišla zpracováním o něco lepší. 70% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dokument? Ale kdeže. Do cestopisného hávu zaobalená priamočiara dobrodružná komédia o strastiach a slastiach medzinárodnej česko-poľsko-slovenskej výpravy na ceste až na samotný koniec sveta, to už skôr. Dan Přibáň a jeho kolegovia menej fakticky, ale o to zábavnejšie vykresľujú svoje divoké putovanie najkrajšími, najpustejšími a najnebezpečnejšími oblasťami latinskoamerického kontinentu plné čakaných i nečakaných príhod, nehôd a eskapád na ceste za vysneným cieľom. V hlave to zrejme (ako bolo jasné aj z rozhovoru s Přibáňem po projekcii) nemajú úplne v poriadku, ale vďaka tomu a multikultúrnej spolupráci s nemenej šialenými Poliakmi a až ikonickým Marekom Slobodníkom na Jawe sa stávame svedkami všemožných situácií, ktoré sme doteraz videli len vo filmoch - od strateného pasu, ktorý je miestnym úradníkom na smiech, cez zapadnutie do blata, červený cestný prašný mejkap zdarma či vratké drevené mosty, ktorých prechod už pár automobilov neprežilo a mnohých ďalších, čo pre potešenie môjho diváckeho ja absolútne postačuje. Silne subjektívne hodnotenie: 90% P.S.: Projekcie s účasťou tvorcov začínam mať stále radšej; buď sa s nimi môžete odfotiť, to ak sa vám film páčil, alebo po nich hodiť najbližšou použiteľnou zbraňou, to keď až tak nie. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Born to be wild aneb Easy rider v česko-polsko-slovenském podání. Tentokrát nikoliv (tolik) cestopisně jako v případě afrického dobrodružství, ale více nespoutaně i díky vydatnému přispění permanentně posílené polské dvojičky v molochu. Jejich netradiční osvětový výklad dvojího zabarvení místní řeky, možná nedojde pochopení (uznání) u předních světových geologů, své zastánce si však bezesporu najde. Minimálně mezi příznivci lahodného chmelového moku. Jak jsem již poznamenal, tohle jihoamerické dobrodružství, je v mnohém od svého afrického předchůdce odlišné, to nejdůležitější však přetrvává. Touha po dobrodružství a překonání předsudků. Tak kam příště, Dane? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • V jedné ze scén se seznámíme i s kameramanem snímku, konkrétně v té ze začátku výpravy, Kameraman přijde zmlácený za ostatními a oznámí jim, že přespolní se mu pokusili ukrást kameru. (MatyM)
  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama