Reklama

Reklama

Pragulic aneb nejsme v jednom pytli

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2013, 26 min

Režie:

Jan Brichcín

Obsahy(1)

Unikátní dokument ze života pražských bezdomovců. Tři studenti z katedry studií občanské společnosti Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy přišli s nápadem: oslovit některé schopné bezdomovce, kteří budou ochotni provázet Prahou turisty a ukazovat jim především neobvyklá místa a prostory, kde se lidé bez domova v Praze pohybují. Se svým projektem „Pragulic – Poznej Prahu jinak" získali cenu mezinárodní soutěže Social Impact Award, která oceňuje společensky prospěšné podnikání.
Projekt PRAGULIC, jehož název je složen z názvu města a míst, kde se lidé bez domova nejvíce vyskytují, má za cíl nabídnout novou službu turistům a pomoci lidem bez domova. Ukázalo se, že někteří lidé na ulici opravdu mají zajímavou historii. Nyní se o jejich „neviditelných ulicích" ve městě dovídají sociálně spokojení turisté se zatajeným dechem.
Divákům nabízí možnost si osobně uvědomit, že bezdomovci jsou také lidské bytosti. Dokument se natáčel časosběrně celý rok 2012 – 2013. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

O těchto prohlídkách míst s bezdomovci jsem jako Pražák samozřejmě slyšel. Studuji sociální práci včetně problematiku bezdomovců, tak mě dokument zajímal. ()

Reklama

Reklama