Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

ehm. asi by mali zaviest specialne oznacenie pre filmy. za posledne dni som videla tolko ,,komedii". asi ked nevedia, kam strcit ten film a su tam 1-2 trochu sviezejsie vstupy, oznacia to za komediu.. :-/ ok. podla kometov a hodnoteni som cakala vice. moc nefandim takymto druhom filmov a zensky futbal mi nevonia, hoci ten muzsky ma vie nadchnut /nie kvoli futbalistom samozrejme.jo .. a voci cislu 23 mam alergiu/ hmm.. tak aspon som videla Keiru v jej zaciatkoch a miernucko si polepsil J.R. Meyers /Joe/, ktoreho moc nemusim. no.. inak obcas zajimave zabery fajn zostrihane, no este by to mohli o trosku skratit -cely film. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jsem stastny jako snad nikdy predtim, ze existuje komedie (nejen) pro mlade, ktera se netoci kolem sexu, perverznost ia fekalnich vyjevu hlavnich hrdinu. Prijemna komedie se zacinajici Keriou o fotbalu, ktery mam tak rad je opravdu skvelou podivanou, neni to zadny trhak, zadne akcni sceny, zadne efekty, je to prijemny film na stredecni vecer. Jak tady uz nkdo pise, po case uz omrzi to ustavicne "co kdyz na to rodice prijdou; tys nas zradila, nikam", ale to na kvalite neubira. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Pro pamětníky (jako třeba pro mě) se nabízí srovnání se starším českým dětským filmem Ivana v útoku. Zatímco Ivana řeší problém, jak hrát fotbal jako holka, Jess řeší problém, jak hrát fotbal jako Indka. A tak se k celkem tradičnímu námětu cesty za sportovním snem přidává pro nás stále aktuálnější motiv soužití různých kultur. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Holky by fotbal hrát neměly. A Keira Knightley se do podobné role ani moc nehodí, respektive má na víc, i když hrála s chutí a byla sympatická. S Beckhamem to nemá nic společného. Anglický název je odvozen zřejmě z jeho pověstné dovednosti kvalitně kopat volné přímé kopy, které umí "zakroutit". Naopak film žádnou výjimečnou kopací techniku nenabídne. Občas se nastřelí břevno anebo tyčka, ale gol jsem si nezařval. Tak snad ten neotřepaný námět to spasil, ale moc se z něho nevytěžilo. Prostě špatně kopnutá penalta. Klady: originální námět + elán, s jakým se tady fotbal hraje + Keira Knightley. Zápory: ženský fotbal opravdu není sexy + podprůměrná režie + režisérka nerozumí fotbalovým termínům + slabé herecké obsazení ve vedlejších rolích + chudokrevná zápletka + asexuální pojetí. Mé hodnocení: 40% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jako komedie mně osobně tenhle film příliš nefungoval (v žánru etnických komedií je pro mě nedostižná Moje tlustá řecká svatba), okouzlení Beckhamem zrovna neprožívám, spíše mě odrazuje a odpuzuje jakožto podprahová mediální hvězda, která na vás útočí ze všech stran, ale zajímavé bylo dějové zasazení do indické komunity žijící v Londýně a nebollywoodský příběh náctileté dívky milující fotbal a snažící se v něm dokonce prorazit. Může být ještě nějaký větší symbol ženské a etnické emancipace? ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Pri úvodnom zápase hrá Manchester United proti RSC Anderlecht. (rador)
  • Filmový ženský tým Hounslow Harriers ve skutečnosti neexistuje, ale většina filmových hráček jsou skutečné profesionální fotbalistky. (Morien)

Reklama

Reklama