Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zelená je tráva, fotbal to je hra, a kopačka Keira holka pohledná. Hrdinky (mezi které počítám i bezpohlavního Jonathana) jsou čutálistky tělem i nohama, ale tvůrci ne a ne se rozhodnout, jestli má být výsledkem utkání fresh romantika pro teenagery, kteří už ani nevědí, jak hřiště vypadá ve skutečnosti, nebo nenápadná lekce ze základů sociologie, podsouvající teenagerům, kteří ještě ani nevědí, co to slovo znamená, střípky myšlenek o emancipaci, přistěhovalcích a Mičudě, která rozdíly mezi národy a pohlavími odnáší. Celkový pocit je jako sledovat ženu v mužské sportovní disciplíně: nic proti, jenže to není ani ryba, ani rak. ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Milý film. To je tak vše, co bych u tohoto filmu viděl pozitivně. Jinak tuctová záležitost na téma, které je omíláno na tisíc způsobů. Někdo má nějaký sen a i přes ty nejhroznější překážky se mu ten sen splní. Jak ohrané. Aby mě snímek na toto téma nadchl musel by být v něčem výjimečný a tady jsem nic výjimečného nenašel, bohužel. Co se indické rodiny týká, přišlo mi to jako výsměch všem Indům, bohužel nevtipný, spíše tragický. Herecké výkony od prvních okamžiků připomínají plácání ryby na souši, které nepomůže ani úzkoprse vystupující Keira Knightley. Samaritán celého filmu je kamera, která zachraňuje estetickou stránku této fotbalové estrády. Nejvíce mě potěšila hudba doprovázející blafovaní šikovné Indky. Možná až natolik, že bych si sehnal soundtrack. Konečný stav? Milý film tu utvořila hlavně hudba a kamera. Kličky režisérky jsou snadno čitelné, takže asi těžko by s tímto snímkem oblafla Beckhama. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja by som tento film ani moc za komédiu nepovažoval,zasmial som sa asi dva až tri krát.Ale zas tento film hrá viac na city diváka,lebo je to o holke ktorá chcela hrať futbal a rodina bola proti tomu ale aj tak išla za svojim snom a na konci bol z toho happy end.K tomu sa musí prirátať aj nejaká ta romantika a je tu pohodový film s veľmi príjemnými hlavnými predstaviteľkami P.Nagra-K.Knightley. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokud přistoupíte na hru tvůrců, tak to jako nezávadný rodinný televizní film s obligátním sdělením docela ujde. Ovšem na komedii tomu chybí humor, na sportovní snímek nějaké zápasy a na "vztahovku" pro náctileté zase schází ty vztahy. Rádoby sportovné sekvence jsou střihem a režií naprosto děsivé, ale stejně jich je tak pomálu, že to naštěstí nezačne ani lézt na nervy. Holky jsou sympaťačky, byť Keira je tu ještě strašné střevo, ale podráží jim nohy rozpačitý začátek a neúnosná stopáž. Za tu by tvůrci měli dostat červenou kartu. Na lavici tuctových filmů, jakých jsou desítky do roka, to však bez výraznějšího zadýchání stačí. Pokud vám to nevadí, tak není důvod proč se na tuto cestu za velkým snem navzdory předsudkům rodiny a okolí nepodívat. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

ehm. asi by mali zaviest specialne oznacenie pre filmy. za posledne dni som videla tolko ,,komedii". asi ked nevedia, kam strcit ten film a su tam 1-2 trochu sviezejsie vstupy, oznacia to za komediu.. :-/ ok. podla kometov a hodnoteni som cakala vice. moc nefandim takymto druhom filmov a zensky futbal mi nevonia, hoci ten muzsky ma vie nadchnut /nie kvoli futbalistom samozrejme.jo .. a voci cislu 23 mam alergiu/ hmm.. tak aspon som videla Keiru v jej zaciatkoch a miernucko si polepsil J.R. Meyers /Joe/, ktoreho moc nemusim. no.. inak obcas zajimave zabery fajn zostrihane, no este by to mohli o trosku skratit -cely film. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Parminder a Keira odehrály všechny fotbalové scény samy. Dostali se do fotbalového tábora a trénovali každý den po dobu tří měsíců. Keira dokonce skončila s otřesem mozku. (Lauralex)
  • Herečky trénoval Simon Clifford - majiteľ brazílskej futbalovej školy. (rador)
  • Postavu Teeta na poslednú chvíľu nahradil Kulvinder Ghir. (rador)

Reklama

Reklama