Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jak jdou dohromady fotbal, holky, indické tradice a Británie? Jak vidno na příběhu Jess tak těžko, což ve výsledku vede k překvapivě příjemnému filmu. Je to zábavné, milé a mnohem víc britské než hollywoodské. Svižné tempo, až na Meyerse sympatické obsazení hlavních rolí a fotbal a motiv rodinných a národnostních tradic jsou v harmonické rovnováze. Celé je to spíše příjemně střídmé než filmařsky přeplácané, spíše odlehčené než komické. Několik výborných scén, několik poněkud křečovitých momentů, které mohly být pojaty lépe, a mezitím slušný a přijemný nadprůměr. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Sólo pro kulatý nesmysl...Indická Popelka v kopačkách dobývá zelený trávník i srdce trenéra ve velmi příjemné multikulti komedii, kde se střetává svět tradiční indické rodiny a metropolitního Londýna v bollywoodských-fotbalových videoklipových sekvencích. Jess si v honbě za svým snem dává malou domů, sedí na střídačce v kuchyni, je faulována, sóluje, ocitá se v ofsajdu a svou první penaltu neproměnuje. Naštěstí je tu česká ulička, Panenkův dloubák a míč režírovaný Gurinder Chadha nakonec končí za brankovou čárou. Ale na hřišti i mimo něj dominují zářivě klučičí Keira Knightley a nevrle charimastický Jonathan Rhys-Meyers. Pro fanoušky/odpůrce Beckhama: ve filmu se objeví cca asi dvě vteřiny naživo a deset vteřin v televizi. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +barvitá indická hudba, snímek příjemně pobaví, herci -kamera a střih při fotbalových scénách tyto scény úplně zabíjí/// Poprvé viděno v době, kdy jsem ještě žádného z herců v tomto filmu neznal. Ale už tehdá mě zaujala Keira, přestože hlavní úlohu zde hrála Parminder. Dnes jsem se na film díval trošičku jinak a navíc s obavami, že se budu nudit. To se nestalo. Film i napodruhé krásně pobaví a rozesměje. Vedlejší dějová linka s rodiči Keiry jsou toho důkazem. Sice je ve filmu více indické atmosféry, než té fotbalové, ale to kupodivu tolik nevadilo. Zvláště když písničky jsou krásně melodické. Troufám si tvrdit, že každá stránka filmu je vydařená. A to jak ta romanická, tak i ta dramatická./// Celkem 77%/// ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Já mam k fotbalu dost blízko a mám pro něj slabost, takže mam i filmy z fotbalovýho prostředí hodně rád. Tohle je sice ženskej fotbal, což je trošku rozdíl, ale aspoň tam zanikne to, že jak Keira, tak Parminder (ta je na tom líp a nechápu jak může být o 10 let starší než Keira) hrát fotbal opravdu neumí a i přes značný schovávání za střih, to je dost patrný, ale to sem si jen tak rejpnul, jelikož si toho dost všímám, ale tady to neni moc podstatný, takže už držim hubu. Nicméně tohle neni film jen o fotbalu, ono by se spíš dalo říct, že fotbal, ač se to úplně nezdá, je až na druhý koleji a daleko víc se děj věnuje vztahům, tradicím a v podstatě takovým rodinnýmu prostředí muslimů v Anglii a i když těhle rodinodramatických filmů nejsem zrovna zastánce, tak ve spojení s fotbalem sem se docela příjemně bavil. Krom toho na začátku filmu se v záběru mihne hlavičkující a pochodující Jenda Koller ještě z dob, kdy byl v Anderlechtu a to se cení. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Existuje veľká hŕstka anglických komédií, ktoré mi sadnú perfektne, ale táto sa k nim ani zďaleka nepriblížila. Futbal mám rád a ani ten ženský neodsudzujem. Komédie priam milujem, ale toto malo od všetkého ďaleko. Všetko priehľadné, nesmierne rozťahané a ani sa nepamätám, kedy som sa tak tešil na záver filmu. Jedna hviezda je za príjemnú hudbu, ale inak to bolo čistý celulo-odpad! 20%. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Přestože pojmy jako "David Beckham" a "bend" ("blafuj" v názvu filmu) jsou v Anglii běžně známé, v Americe o nich v době vzniku filmu neexistovalo povědomí a distributoři proto chtěli název změnit na "Move it like Mia" podle amerického fotbalisty Mii Hamma. Režisérka s tím ale nesouhlasila a film vyšel pod originálním názvem. (Morien)
  • Pri úvodnom zápase hrá Manchester United proti RSC Anderlecht. (rador)
  • Herečky trénoval Simon Clifford - majiteľ brazílskej futbalovej školy. (rador)

Reklama

Reklama