Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja by som tento film ani moc za komédiu nepovažoval,zasmial som sa asi dva až tri krát.Ale zas tento film hrá viac na city diváka,lebo je to o holke ktorá chcela hrať futbal a rodina bola proti tomu ale aj tak išla za svojim snom a na konci bol z toho happy end.K tomu sa musí prirátať aj nejaká ta romantika a je tu pohodový film s veľmi príjemnými hlavnými predstaviteľkami P.Nagra-K.Knightley. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Mám rád futbal, aj komédie, aj pekné kočky ako Keira. Ale nemám rád tzv. inteligentné komédie, zväčša britskej proveniencie, ktoré v posledných rokoch mieria do našich kín. Splašky a fekálie tiež nie sú podľa môjho gusta. Ale označiť nejaký film za príjemnú komédiu (a to aj v dnešnej dobe hrubozrnnej zábavy) len preto, že postavy nezvracajú tiež nemám zapotreby. Pod pojmom komédia si totiž predstavujem dielko, ktoré ma pobaví. A oným merítkom zábavy je intenzita a kvalita spontánneho smiechu. SPONTÁNNEHO ! Nezvyknem sa totiž smiať iba preto, že nejaká narážka či gag má byť vtipná. A BECKHAM ako aj jemu podobné hybridy, už z povahy námetu predpokladajú, že sa divák bude smiať (veď ak sa nezasmejete na tom ako rozdielne kultúry vnímajú napr. úlohu ženy v spoločnosti, na tom že futbalistky vlastne - nie - sú lesbičky, ... tak musíte byť idiot). Nuž tak vážení, asi som idiot (a verím, že táto poznámka poteší najmä Jiřího K.) pretože BECKHAM je bohapustá NUDA bez jediného vtipného momentu či dialógu, umocnená navyše jedným z najodpornejších slovenských dabingov (MARKÍZA). Ani by mi nestálo za to sa k tejto "komédii" vyjadrovať, len chcem vystríhať tých ktorí nechcú 108 minút svojho života len tak premrhať. (17.12.2004) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sympatická sportovní komedie ze dvou různých světů. Na to, že nemusím Keiru Knightley a že jsem byla trochu zklamaná pozdější Mojí velkou indickou svatbou, tak tady jsem měla příjemný pocit z oddechového filmu. A Jonathan Rhys Meyers už měl docela dobře našlápnuto směrem k Jindřichovi :) Takže díky za ty dary, tohle je dobré řešení. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Nic není nemožné. Stačí si zatím jít hlava nehlava, rodina nerodina, kultura nekultura a dokážete to. Tak asi o tom je tahle křehká komedie. Nic víc, ale ani nic míň. Sympatická ústřední dívčí dvojka se bude míhat po hřišti i mimo něj s ladností Davida Beckhama a ono to skřípe, vrže, ale prostě se to neustále hýbe až do finále. Hvězdička dolů za to, že si brankářka stoupne za postavenou zeď. Vždyť je to film z kolébky kopané... [listopad 2005] ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem to kdysi dávno jako mladej fotbalista viděl a nebylo to špatný. Dneska možná po 15 letech mi to přišlo šílený. Není to úplně tak o samotným fotbale, to je jenom kulisa, spíš jde o to jít si za svým snem. Ta rasová odlišnost tomu dost pomohla, protože rozhodnout se mezi dívčím fotbalem a rodinnou tradicí Indů, to je dilema. I tak ale strašně předvídatelný, občas i tak strašně hloupý. Do toho ještě ty pletky s trenérem, nebylo tam toho málo. Těžko hodnotit, protože člověk na sobě sám vidí, co může udělat shlídnutí filmu v rozmezí 15 let. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Jedná se o první film ze západní produkce, který kdy byl vysílán ve státní televizi v KLDR. Z původních 112 minut byl ale pro vysílání zkrácen na pouhou hodinu. (Ondrus)
  • Jelikož byla Keira Knightley nezletilá, nemohla být po celou dobu na natáčení a mohla pracovat jen několik hodin denně. Když nenatáčela, dělala domácí úkoly, protože ještě stále chodila na střední školu. (Lauralex)
  • Jess (Parminder Nagra) při jednom zápase dostala červenou kartu, ale hned v následujícím zápase nastoupila, přestože to pravidla vylučují. (Pepy)

Reklama

Reklama