Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jako komedie mně osobně tenhle film příliš nefungoval (v žánru etnických komedií je pro mě nedostižná Moje tlustá řecká svatba), okouzlení Beckhamem zrovna neprožívám, spíše mě odrazuje a odpuzuje jakožto podprahová mediální hvězda, která na vás útočí ze všech stran, ale zajímavé bylo dějové zasazení do indické komunity žijící v Londýně a nebollywoodský příběh náctileté dívky milující fotbal a snažící se v něm dokonce prorazit. Může být ještě nějaký větší symbol ženské a etnické emancipace? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sympatická sportovní komedie ze dvou různých světů. Na to, že nemusím Keiru Knightley a že jsem byla trochu zklamaná pozdější Mojí velkou indickou svatbou, tak tady jsem měla příjemný pocit z oddechového filmu. A Jonathan Rhys Meyers už měl docela dobře našlápnuto směrem k Jindřichovi :) Takže díky za ty dary, tohle je dobré řešení. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +barvitá indická hudba, snímek příjemně pobaví, herci -kamera a střih při fotbalových scénách tyto scény úplně zabíjí/// Poprvé viděno v době, kdy jsem ještě žádného z herců v tomto filmu neznal. Ale už tehdá mě zaujala Keira, přestože hlavní úlohu zde hrála Parminder. Dnes jsem se na film díval trošičku jinak a navíc s obavami, že se budu nudit. To se nestalo. Film i napodruhé krásně pobaví a rozesměje. Vedlejší dějová linka s rodiči Keiry jsou toho důkazem. Sice je ve filmu více indické atmosféry, než té fotbalové, ale to kupodivu tolik nevadilo. Zvláště když písničky jsou krásně melodické. Troufám si tvrdit, že každá stránka filmu je vydařená. A to jak ta romanická, tak i ta dramatická./// Celkem 77%/// ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nekoukal jsem na to úplně z vlastní vůle..... ale když už, na romantickou komedii, kterou natočila ženská a ve které hrajou ženské fotbal, to není až tak zlé. Dala by se tomu vyčíct brutální čitelnost, předvídatelnost děje a mizerně natočené fotbalové zápasy, ale je to zase vykompenzované docela milým obsazením (nejvíc mě bavili oba otcové, hlavně Frank Harper) a občasným fórkem. Řachanda k popukání to není, ale na koukání s partnerkou je to docela slušný kompromis. PS: Kiera Knightely na mě v tomhle filmu působila strašně hladově. ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Milý film. To je tak vše, co bych u tohoto filmu viděl pozitivně. Jinak tuctová záležitost na téma, které je omíláno na tisíc způsobů. Někdo má nějaký sen a i přes ty nejhroznější překážky se mu ten sen splní. Jak ohrané. Aby mě snímek na toto téma nadchl musel by být v něčem výjimečný a tady jsem nic výjimečného nenašel, bohužel. Co se indické rodiny týká, přišlo mi to jako výsměch všem Indům, bohužel nevtipný, spíše tragický. Herecké výkony od prvních okamžiků připomínají plácání ryby na souši, které nepomůže ani úzkoprse vystupující Keira Knightley. Samaritán celého filmu je kamera, která zachraňuje estetickou stránku této fotbalové estrády. Nejvíce mě potěšila hudba doprovázející blafovaní šikovné Indky. Možná až natolik, že bych si sehnal soundtrack. Konečný stav? Milý film tu utvořila hlavně hudba a kamera. Kličky režisérky jsou snadno čitelné, takže asi těžko by s tímto snímkem oblafla Beckhama. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Pri úvodnom zápase hrá Manchester United proti RSC Anderlecht. (rador)
  • Přestože jejich postavy jsou stejně staré, ve skutečnosti od sebe herečky Parminder Nagra a Keiru Knightley dělí rovných deset let. (Morien)
  • Profesionální fotbalistka Parminder Nagra měla strach, že kvůli jizvě na svojí noze nedostane hlavní roli Jess, ale nakonec bylo zranění i příběh jemu předcházející zapracováno do scénáře a použito. (Morien)

Reklama

Reklama