Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná. Já jsem vlastně nikdy Petra Pana neviděl ani nečetl, takže tohle bylo mé první setkání s ním. A opravdu se mi to líbilo, tvůrci to natočili moderně, tak aby se to líbilo jak dětem, tak i dospělým. Moderní byl i soundtrack filmu, který se krásně poslouchal. Nejvíce se mi líbila postava Jamese Hooka, kterou ztvárnil Garrett Hedlund. Hrozně mi připomínal Jensena Acklesa ze Supernaturalu. Jinak Hugh Jackman byl teda pořádně zamaskovaný jako Černovous, protože jsem ho v té roli vůbec nepoznal. Abych to shrnul, Pan je skvělá fantasy podívaná a nevěřte zdějšímu nízkému hodnocení, film se opravdu povedl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co bych kecal - chtěl jsem jen a pouze vidět, jak v tomhle filmu vypadá Rooney Mara, takže jsem ho jen a pouze proklikal po "jejích" scénách. A možná se teď tedy nějaký šťoural zeptá: "A můžeš hodnotit film, kterým ses jen proklikával kvůli jedné babě jako tupé hovado?" A já odpovídám: Ano, můžu, úplně hravě. Otázka ovšem zní, jestli film pro děti hodnotit jako dospělý, nebo dětskýma očima. No... Vizuál je samozřejmě bombastický a impozantní a jako ca desetiletý bych z něho byl jistě u vytržení. Ale zároveň si vzpomínám i na to, že už jako dítě jsem (možná paradoxně) nesnášel filmy o dětských hrdinech, zvlášť když se tvářili jako uvědomělí pionýrští šprti a mluvili nesnesitelně afektovaně. A taky jsem nesnášel, když se v dobrodružném filmu řešila nějaká love story, protože pak šel celý příběh okamžitě do hajzlu. Takže i když se mi Rooney Mara moc líbila, hážu tuhle shitpohádku bez lítosti do koše a vzápětí ještě vysypávám koš, abych se toho "špílbergovského" svinstva zbavil úplně a definitivně. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Neříkám to často, nicméně What the F**k? Myslím si, že jsem již viděl ledacos, nicméně i přesto byl pro mě tenhle snímek Joe Wrighta jedno dvouhodinové pozvednuté obočí. Herecky absolutně mimo, scenáristicky vyloženě na bednu a celkově výpravou tak za čárou, že to v posledních letech v blockbusterové tvorbě nemá obdoby. Pan je šílenost pro kterou těžko nacházím slova a především pochopení. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Doprdele. Tak ale takáto pičovina...Jediné čo mi chodilo pri sledovaní po rozume bolo "celé zle". Pan nefunguje na žiadnej úrovni. Nefunguje humor, nefunguje chémia medzi hercami, nefunguje napätie, nefungujú akčné scény. Výprava je síce pestrofarebná a nákladná, ale dizajn vyšiel zrejme z nejakej omamnými látkami opantanej hlavy. Nemá ani hlavu ani pätu a film je len bezradná koláž toľkých štýlov, až to klove zrak (western, Mad Max, Avatar, Piráti z Karibiku, Pocahontas - fuj). Herci takmer bez výnimky zle obsadení a zle vedení. Všetci teatrálne prehrávajú, čo bol asi Wrightov úmysel a bohužiaľ úmysel, ktorý vo výsledku vypálil katastrofálne. Najhorší je Jackman, ktorého Blackbeard je úplne regulérny a kurevský prúser - nechutný kostým, účes a Jackman svojím úplne šialeným prehrávaním pochováva čokoľvek čo mohlo na úlohe fungovať. Hedlund skoro rovnako - na Hooka je vhodný asi ako Peter Marcin na Jamesa Bonda, otrasne prehráva, jeho prízvuk bol pokus neviem o čo. Malý chlapec čo hrá Petra a Rooney Mara nijak zvlášť nerušia, ale ani nepomáhajú a Mara typovo tiež do celku nezapadá. Najlepšie teda z celej veci vypáli týpeček čo hrá Smeeho a to už teda vyškrabávame z hrnca silno zaschnuté zvyšky. A tie muzikálové vložky a spievanie "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany na začiatku - wow. Ťažký fet. Netuším čo sa dialo počas príprav a počas produkcie (čo si preboha mysleli pri denných záberoch producenti - mne by sťahovalo prdel a žalúdok), ale tu niečo naozaj, ale naozaj silno nevyšlo. Z môjho pohľadu až fascinujúco nefungujúca a sprasená vec. Neviem či sa Wright snažil o rozprávku v štýle Moulin Rouge, resp. či chcel vzdávať hold Bazovi Luhrmannovi, ale nech chcel čokoľvek, chcel veľmi zle. Jedna z najväčších bizarností čo som v mainstreame videl. Zaslúžený prepadák a je mi ľúto toho množstva prachov a práce, ktoré sa do filmu evidentne investovalo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Na ten fantastický svět se hezky dívá, doprovodná hudba se hezky poslouchá (i když ta Nirvana byla docela zvláštní), ale jinak vlastně docela bídné, a to hlavně kvůli hercům. Jackman si záporáka hodně užil, ovšem zbytek osazenstva mohl být jistě vybrán lépe. Nesedl mi hlavní představitel ani jeho druzi (Rooney považuji už delší dobu za nejmarnější herečku, tímto výkonem mou domněnku jenom potvrdila), nikomu jsem nefandila a bylo mi jedno, která strana zvítězí. Takže nejhorší možný výsledek. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)

Reklama

Reklama