Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (219)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Maličko zlomyslný mišmaš, který si teoreticky i prakticky dělá, co se mu zlíbí. Možná i proto evidentně bezradný Petr ve svých náladách afektovaně sklouzává od extrému k extrému - buďto je naprosto nepochopitelně bezstarostný a rozpustilý, nebo naopak převelice, leč vcelku pochopitelně schlíplý a trudnomyslný ... jakoby neexistovalo nic mezi tím. V závěru se pak vzchopí k tak heroickému výkonu, že mu to ani na vteřinu neuvěříte - kromě toho dumáte, proč ho vlastně víly potřebovaly ... proč si neporadily bez něho ... proč to alespoň nezkusily ?!? A popravdě jsem úplně nepochopila, jak je to vlastně s jeho matkou: Jakoby měl hned dvě - jednu v reálném světě a druhou v Zemi Nezemi ... pokud nepřistoupím na vcelku logické vysvětlení, že všechna jeho dobrodružství jsou jen bláhovým snem, který se zdá jednomu malému chlapci za Druhé světové. Země Nezemě je pak nadmíru barevnou, leč trochu lacinou pouťovou atrakcí, do které lze vecpat všechno, nač si jen pomyslíte, včetně tvorů, kteří vyhlížejí jako oživlé kostry velkých, pěkně vybarvených opečenců. Dějová linie, která se jich dotýká, přitom okatě a ve své podstatě nesmyslně vykrádá Avatara (2009). Jsem trochu znechucená, nikoli okouzlená, protože prvotní námět je neotřelý a lákavý ... povyprávět o tom, co bylo PŘEDTÍM - než se Petr stal Petrem Panem. O to víc mrzí ryze komerčně zaměřené, dosti teatrální a tudíž i značně neosobní provedení, které je ve výsledku studené jako pověstný psí čumák, takže ... za 2,5* ... P.S.: Co se stalo s obřím dolem a všemi jeho nedobrovolnými obyvateli ??? A jen tak na okraj ... počítá se s tím, že by všichni chlapci - kromě Petra - měli vyrůst ??? ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná. Já jsem vlastně nikdy Petra Pana neviděl ani nečetl, takže tohle bylo mé první setkání s ním. A opravdu se mi to líbilo, tvůrci to natočili moderně, tak aby se to líbilo jak dětem, tak i dospělým. Moderní byl i soundtrack filmu, který se krásně poslouchal. Nejvíce se mi líbila postava Jamese Hooka, kterou ztvárnil Garrett Hedlund. Hrozně mi připomínal Jensena Acklesa ze Supernaturalu. Jinak Hugh Jackman byl teda pořádně zamaskovaný jako Černovous, protože jsem ho v té roli vůbec nepoznal. Abych to shrnul, Pan je skvělá fantasy podívaná a nevěřte zdějšímu nízkému hodnocení, film se opravdu povedl. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen kdybych při čtení komentů a obsahů filmu zajel taky na profil tvůrců,zejména režiséra,tak bych se vyhnul podobnejm trapárnám.Snad jen prvních deset minut mělo jakousi úroveň,ale pak to byla nebetyčná chujovina.Nějakej art pro mladší.Loď pluje v bublinách vody.lítá jak stíhačka,Jackman je voblečenej ne jak pirát,ale jak píčus z tranvesty šou,a les i všechno v něm je tak kýčovitý,umělý,až se mi z toho ježily chlupy.Točit filmy podobnym stylem je asi nějaká nemoc,nebo postižení.20%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Joea Wrighta jsem měl zaškatulkovaného jako režiséra úchvatných filmových adaptací literárních klasik - Pokání a Pýcha a předsudek mluví za vše. Tudíž jsem si od Pana sliboval něco víc než od Petera Pana z roku 2003 (který nebyl špatný, ale průměrný), i když mě Wrightova předešlá Anna Karenina moc neuchvátila. Co jsem ale neočekával, byl konečný výsledek, jehož se mi v kině dostalo. Nové převyprávění Barrieho hry je až příliš potrhlá a moderními prvky přecpaná změť čehosi nechutně barevného bez jakékoli vnitřní konzistence, což je opravdu škoda, když vezmu v potaz zvučná jména okolo filmu. Nikdy jsem nebyl fanoušek Nirvany, nicméně i tak mě cover ke Smells Like Teen Spirit v podobném filmu do určité míry iritoval. Hodně velký fail z mnoha stran, který jen tak někdo nečekal - já rozhodně ne. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Smíchejte davové scény z "Mad Maxe", scenérie z "Avatara", létací scény z "Man of Steel" a vznikne Vám snímek Pan. Snímek, který si bere všude možně, nicméně ve finále mu to moc nevychází. Film je totiž ve své podstatě jen opulentními omalovánkami, které kromě nánosu CGI a barev neoplývají ničím zvláštním. Film se snad jedině může chlubit nejtrapnější rolí Hugha Jackmana (Ano, role ve filmu "Chappie" je tímto zcela překonána.), několika povedenými akčními scénami, a také faktem, že i v "Zemi Nezemi" mají ve velké oblibě skupinu Nirvana, konkrétně jejich nejznámější počin Smells Like Teen Spirit. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Obsazení Rooney Mary do role Tiger Lilly se setkalo s velkou vlnou kritiky. Dokonce vznikla petice, která chtěla zastavit obsazovaní lidí bílé pleti do rolí původně psanýchpro lidi pleti barevné. (hansel97)
  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)
  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)

Reklama

Reklama