Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý film, který by měl co nabídnout, kdyby scénář byl přeci jen o něco zajímavější. Charaktery propracovanější a atmosféra napínavější. Joe Wright tak natočil v celku technicky kvalitní dílo s několika záběry a scénami, které si člověk zapamatuje, ale celel nepůsobí moc kvalitativním dojmem. Země - Nezemě je dost zajímavá na vlastní sérii filmů. Bohužel mám ale pocit, že Pan své pokračování mít nebude. 65% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Joea Wrighta jsem měl zaškatulkovaného jako režiséra úchvatných filmových adaptací literárních klasik - Pokání a Pýcha a předsudek mluví za vše. Tudíž jsem si od Pana sliboval něco víc než od Petera Pana z roku 2003 (který nebyl špatný, ale průměrný), i když mě Wrightova předešlá Anna Karenina moc neuchvátila. Co jsem ale neočekával, byl konečný výsledek, jehož se mi v kině dostalo. Nové převyprávění Barrieho hry je až příliš potrhlá a moderními prvky přecpaná změť čehosi nechutně barevného bez jakékoli vnitřní konzistence, což je opravdu škoda, když vezmu v potaz zvučná jména okolo filmu. Nikdy jsem nebyl fanoušek Nirvany, nicméně i tak mě cover ke Smells Like Teen Spirit v podobném filmu do určité míry iritoval. Hodně velký fail z mnoha stran, který jen tak někdo nečekal - já rozhodně ne. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

PAN-a boha, to tu zase niekto niečo pekne pokašľal. Pri Panovi obzvlášť platí, že dať na film obrovské množstvo peňazí nestačí, keď mu režisér nevnukne vlastnú víziu a nenatočí to ako obyčajný produkt na zákazku od štúdia. Panovi sa síce nedá odoprieť perfektná vizuálna stránka, je dostatočne veľkolepý, výpravný, má fantastické efekty, skvelú kameru, pompéznu hudbu, ale čo z toho, keď to je celé úplne bez života, chýba tomu akákoľvek iskra, tempo alebo záujem o aspoň jednu z postáv alebo samotný príbeh. Keby išlo vyňať iba to dobré, tak by úplne stačili dve veľké akčné scény a ten zvyšok by tu vôbec nechýbal. Ten film totiž nemá žiadnu vlastnú „tvár“, Hugh Jackman v podobe zloducha nevhodne napodobňujúci Johnnyho Deppa z Pirátov z Karibiku je úplne mimo a samotný príbeh - prequel k Petrovi Panovi asi nikto netúžil vidieť, pretože táto látka jednoducho nepotrebuje rozširovanie nijako pútavého sveta. Nehovoriac o tom, že asi tri krát som mal pocit, že tu na seba nenadväzujú nielen jednotlivé scény, ale chýbajú celé pasáže (napríklad pri nájdený stroskotanej lode, kde jedna z trojice hlavných postáv z ničoho nič v sekunde odíde). Výrazne tak baví až záverečná pol hodinka počas veľkolepej akčnej scény s lietajúcou loďou pomedzi kryštály, ale dovtedy to je nevýrazné fantasy dobrodružstvo, ktoré okrem profesionálne natočených veľkolepých trikových scén nemá nič. Žiadne kúzlo, čaro, atmosféru. A to je v takomto príbehu plnom kúziel dosť na pováženie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Peter Pan nikdy nebol môj obľúbený akčný hrdina a nestal sa ním ani teraz. Myslel som, že Joe Wright s tohto vystrieka niečo viac ako len ďalšie klasické dobrodružstvo s hodne fajn vizuálom, hercami, či hudbou, ale tento námet asi na viac nemá. Rovnako ako verzia s roku 2003 aj toto je v celku nezáživné a len na oko pekne vyzerajúce a na uši pekne počujúce. Obľúbený soundtrack: Cast from Pan - Smells Like Teen Spirit, Flying Ship Fight. 65% - 3* ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Priznám sa k tomu filmu ma viedlo obsadenie H. Jackmana a nebolo to práve najhoršie. Čo sa týka príbehu a celého fantazy obsadenia nie je to nič extra, ale čo extra bolo a to teba, že sakra bolo, bola hudba v tomto filme. Scéna, keď piráti priviezli Petra do skalnatého kontinentu a tam všetci spievali, bola perfektná (Pan Original Soundtrack 05 Smells Like Teen Spirit) . Aj ďaľšie hudobné aktivity Johna Powella vyzneli dobre, taže preto som sa priklonil k 60%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)
  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)
  • Obsazení Rooney Mary do role Tiger Lilly se setkalo s velkou vlnou kritiky. Dokonce vznikla petice, která chtěla zastavit obsazovaní lidí bílé pleti do rolí původně psanýchpro lidi pleti barevné. (hansel97)

Reklama

Reklama