Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (219)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Petr Pan se mi jako pohádka nikdy dvakrát nelíbila, rozhodla jsem se tady tomu dát šanci, protože, no proč ne? A akorát mě to utvrdilo v tom, že Petr Pan se mi asi nikdy líbit nebude. Začátek mě ničím neoslovil, ale tak jsem to přetrpěla s tím, že snad se to rozjede, jakmile se dostaneme do Neverlandu, jenže se to nerozjelo. Vůbec mě to nechytlo a zdálo se mi to hrozně dlouhé. Cast mě pak taky moc nenadchnul, sice jsem se těšila na Garretta v roli Hooka, ale to bylo něco otřesného. Dobře se na něj dívá, ale hrát teda fakt neumí, strašně přehrával a mluvil (s prominutím) jako dement, vůbec jsem nepochopila o co se pokoušel (asi jsem holt zvyklá na kvalitnějšího Kapitána). 2* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Smíchejte davové scény z "Mad Maxe", scenérie z "Avatara", létací scény z "Man of Steel" a vznikne Vám snímek Pan. Snímek, který si bere všude možně, nicméně ve finále mu to moc nevychází. Film je totiž ve své podstatě jen opulentními omalovánkami, které kromě nánosu CGI a barev neoplývají ničím zvláštním. Film se snad jedině může chlubit nejtrapnější rolí Hugha Jackmana (Ano, role ve filmu "Chappie" je tímto zcela překonána.), několika povedenými akčními scénami, a také faktem, že i v "Zemi Nezemi" mají ve velké oblibě skupinu Nirvana, konkrétně jejich nejznámější počin Smells Like Teen Spirit. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Na ten fantastický svět se hezky dívá, doprovodná hudba se hezky poslouchá (i když ta Nirvana byla docela zvláštní), ale jinak vlastně docela bídné, a to hlavně kvůli hercům. Jackman si záporáka hodně užil, ovšem zbytek osazenstva mohl být jistě vybrán lépe. Nesedl mi hlavní představitel ani jeho druzi (Rooney považuji už delší dobu za nejmarnější herečku, tímto výkonem mou domněnku jenom potvrdila), nikomu jsem nefandila a bylo mi jedno, která strana zvítězí. Takže nejhorší možný výsledek. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Normálně podobné filmy nevyhledávám, ale stačilo si poslechnout cover na Nirvanu, který mi doporučil YT algoritmus a hned jsem snímek začal stahovat. Bohužel ale musím říct, že ona písnička je na filmu to nejlepší, jinak je to spatlanina se špatnými hereckými výkony (ani jedna postava není sympatická. Hugh se sice snaží, ale Černovouse jsem mu nevěřil), přehnanými CGI efekty a klišovitým příběhem, který se točí kolem proroctví. Film se víceméně veze na vlně toho, že se začaly tvořit adaptace nebo prequely známých fantasy děl, načež téměř všechny tyto filmy propadly. A nedivím se, když si na nich nedali záležet a jde jenom o extravagantní přehlídky bez špetky duše a něčeho, co by diváky u díla udrželo. Naprosto úžasný cover si poslechnu ještě mnohokrát, ale na film se už v životě znovu nepodívám. Hodnocení: 20 % ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Have you come to kill me, Peter?" Welcome to Neverland! Jako příznivec Země-Nezemě jsem se na nového Pana těšil. Je pravda, že dnešní móda je recyklovat starší pohádky, a i v tomhle případě Petr Pan není vyjímkou. Nicméně hned začátek upoutá hezkou vizualizací a prostředí sirotčince a Londýna je hezké. Jakmile se Petr (Levi Miller) dostane za tou druhou hvězdou vpravo, tak svět začíná být až křiklavě barevný. Což byla Země-Nezemě vždy, takže tady na vině koncept rozhodně není. Dá se říct, že herecké obsazení je lákavé. Samozřejmě myslím Jackmana a Maru. Přičemž Wolve... Hugh je vcelku poutavou postavou piráta Černovouse. Na druhou stranu zmalovaná princezna Rooney je mu skvělou soupeřkou, ať už na kordy nebo herecky. Nejlepší věc na novém Panovi je hudba. Soundtrack totiž skvěle dokresluje pohádkovou atmosféru. Krásné chóry i decentní melodie. Powell rozhodně ví, co dělá a tak je hudba nejlepší stránkou filmu. Příběh ať už za začátku napínavý, tak ke konci skřípe. Možná je to díky trošku uspěchanému zakončení. Nový Pan díkybohu není příliš infantilní, a místy dokonce skutečně pobaví. Humoru není moc, ale stačí, aby se divák zasmál. Pro mě osobně je i velké plus, když film odkazuje na starší filmy. Viz. Smi a narážky na Jamese Hooka. Pan možná vážně dokázal, že vrátit do téhle skvělé fantazie se dá ještě jednou a bez větších vad na kráse. Takže ano, nový film mě velmi potěšil, protože dokázal ne 12-ti letému klukovi splnit sny, ale dokázal to i mě a to jsem o deset let starší. Kéž by víc takovýchto prequelů, měla takovouto něžnou a přitom pracovitou ruku. „Neboj on není pirát… Teda aspoň zatím ne.“ (80 %) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)
  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)

Reklama

Reklama