Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce nemá film vůbec žádnou chybu. Je to vážně krásně natočené, skvělé efekty, kostýmy i make-up, ale to nejhorší na tom je příběh, který nestojí za nic. Konečně jsem se chtěla dozvědět, jak se vlastně Petr Pan stal tím Petrem Panem a jsem z toho neuvěřitelně zklamaná. Hook a Pan nejlepší kamarádi? Kdo by to čekal?! Úplně mi tím zkazili veškerý dojem z originální pohádky. Dokonce i Hugh Jackman mi v roli Černovouse moc nesedl, jediný, kdo se mi opravdu líbil byla Rooney Mara a Cara Delevingne, která za svou 30 vteřinovou scénku neřekla ani slovo, ale byla krásná. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Země Nezemě na dalších způsob. Tentokrát jde o osobitou verzi předcházející notoricky známému příběhu (Hook má ještě obě ruce, Peter nikdy nebyl mimo Anglii, ...) a Joe Wright se chvílemi opravdu odvázal. Ať už první unešení chlapců, "zastavená" letadla schazující bombu až po propíraný cover Smells Like Teen Spirit (která mimochodem obsahem nedává vůči filmu příliš smysl, navíc, tohle není Moulin rouge;-)). Tahle vize má odvahu, ale bohužel i přes schopnost vtáhnout do děje a obrovské množství efektů je velice chladná a nelogická (o scénáři raději nic). Přestože by prequel měl vyprávět "nový" příběh, nedochází ve filmu prakticky k žádnému překvapení... Kromě až bizardní míchanice popkultury s (temně) barevným světem, bych ještě dodal, že se podle mě těžce nepovedl casting. Garrett Hedlund jako (budoucí) Hook přehrává na 200 % až se na to nedá koukat ani poslouchat, Rooney Mara je chladná víc než krásná a Hugh Jackman se tak nějak ztrácí pod tou maškarádou, která mu ani nedá prostor vyniknout. Odvážná vize, slabý film. PS(spoilery): a co vlastně dělá Blackbeard v Zeminezemi? Jak se můžou malou mezerou ve skále protáhnout dvě lodě? Proč se víly schovávají, když jsou pak tak silné? Cara Delevingne je krásná, ale její mořské víly mají hlubší smysl? PPS: film stál 150 milionů, vydělal celosvětově necelých 120, Joe Wrighta výsledek stál místo režisra filmu Emperor o Cesarovi ... Wright prostě nepotřebuje a ani by neměl mít tolik peněz na film, je to k jeho škodě a na filmu to je velice znát. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Peter Pan je moja srdcovka takže tu nemôžem hodnotiť inak. Technická stránka filmu je absolútne bezchybná. Skvelá výprava, triky, obsadenie (najmä Miller, Mara a Jackman boli super) hudba, kamera a dokonca aj to 3D je dokonalé. V danom žánri nemám výhrad. Kúzelné chlapčenské dobrodružstvo s vydareným slovenským dabingom. Už aby bol bluray. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nehanbím sa. Pocítil som pri projekcii toho sentimentálneho malého chlapca spred 25 rokov. A to je dosť nato, trochu tento film vyzdvihnúť. Spektakulárne non-stop dobrodružstvo, kde síce nieje všetko dokonalé ( či po formálnej alebo obsahovej stránke ), ale všetko spĺňa účel do bodky. Občas nerozumiem diváckej obci, keď sa ten či ten ( nadpriemerne podarený snímok ) stane kolosálnym prepadákom. Konkurencia, či demencia? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Joea Wrighta jsem měl zaškatulkovaného jako režiséra úchvatných filmových adaptací literárních klasik - Pokání a Pýcha a předsudek mluví za vše. Tudíž jsem si od Pana sliboval něco víc než od Petera Pana z roku 2003 (který nebyl špatný, ale průměrný), i když mě Wrightova předešlá Anna Karenina moc neuchvátila. Co jsem ale neočekával, byl konečný výsledek, jehož se mi v kině dostalo. Nové převyprávění Barrieho hry je až příliš potrhlá a moderními prvky přecpaná změť čehosi nechutně barevného bez jakékoli vnitřní konzistence, což je opravdu škoda, když vezmu v potaz zvučná jména okolo filmu. Nikdy jsem nebyl fanoušek Nirvany, nicméně i tak mě cover ke Smells Like Teen Spirit v podobném filmu do určité míry iritoval. Hodně velký fail z mnoha stran, který jen tak někdo nečekal - já rozhodně ne. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)
  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)
  • Obsazení Rooney Mary do role Tiger Lilly se setkalo s velkou vlnou kritiky. Dokonce vznikla petice, která chtěla zastavit obsazovaní lidí bílé pleti do rolí původně psanýchpro lidi pleti barevné. (hansel97)

Reklama

Reklama